.
Aktuality, Bezpečnosť,

Čo by mal nový minister vnútra urobiť hneď prvý deň v úrade?

Slovensko, 24. februára 2020 (AM) – S úsmevom sledujem (aj keď veľa policajtov s plačom), kto všetko má po voľbách ambície byť ministrom vnútra. Strana OĽANO ponúka hneď troch GLOBSEC-ových “odborníkov”, dokonca sám Igor Matovič sa vyjadril, že aj on sám by to zvládol. V strane Sme rodina ašpirujú hneď dvaja a nezaostáva ani strana Za ľudí, kde o tento post má záujem Veronika Remišová. A už bolo v médiach avizované, že aj volebný líder Andrej Kiska by rád šéfoval rezortu vnútra. To, že má právoplatný rozsudok za pozemkový podvod predsa “nemôže” diskvalifikovať nového ministra vnútra. A dokonca ani aktuálne trestné stíhanie “nieje” dôvod na morálnu diskvalifikáciu. A všetky tie videá, ktoré sú dnes v médiach, sú len dielom neprajníkov, ktorí mu funkciu ministra vnútra len závidia…


 

Vo všetkej skromnosti by som si aj napriek tomu dovolil dať do pozornosti budúcemu ministrovi vnútra, čo by mal urobiť hneď v prvý deň v úrade.

1. Okamžite zrušiť nariadenie ministerky vnútra z decembra 2019 o zásadách kariérneho postupu príslušníkov PZ. Toto nariadenie koncepčne nerieši kariérny postup príslušníkov PZ. Jedinou úlohou a poslaním nariadenia je zafixovať status quo v PZ riadiacimi pracovníkmi tak, aby sa na ich miesta nemohli dostať noví odborne a morálne zdatní policajti. Tzn. že ak nový minister bude mať naozaj úprimnú snahu očistiť PZ a tým ho aj zfunkčniť aby Polícia znova bola schopná plniť úlohy vyplývajúce zo zákona o PZ, inú možnosť nemá! Je úsmevné, že pani ministerka vnútra SR toto nariadenie vydala 3 mesiace pred parlamentnými voľbami. Pritom dlhých 12 rokov je rezort vnútra len v rukách strany Smer SD, a dlhých 12 rokov ani jedného smeráckého ministra vnútra, kariérny rast príslušníkov PZ vôbec netrápil.

 

2. Zrušiť národnú jednotku boja proti extrémizmu v rámci NAKA. V hlavnom meste Bratislava chýba okolo 360 policajtov v priamom výkone. A títo “udatní” bojovníci proti extrému sedia v papučkách v teplých kanceláriách a na PC kontrolujú komunikáciu občanov na sociálnych sietiach. A čo je najsmutnejšie, že tam kde naozaj extrém je, tam ho nevidia. Napríklad keď Šoltész uráža občanov SR, alebo keď zamestnankyňa ústredného orgánu štátnej správy nazve bielych mužov špinavou lúzou a podobne. Dokonca aj obvinenie Havrana trvalo 1,5 rok od naplnenia skutkovej podstaty trestného činu. Ale zato im ide perfektne šikanovať študentku priamo počas vyučovania. Takže šup šup z papúč do topánok a extrém hľadať v uliciach. Ak policajt nedokáže na ulici rozoznať čo je a čo nie je extrém, treba si zodpovedne položiť otázku ako prebieha vzdelávací proces príslušníkov PZ?

 

3. Znížiť stavy hovorcov Ministerstva vnútra SR a Policajného prezídia minimálne o 50%. Dnes to už vyzerá tak, že hovorca má svojho hovorcu! A riaditelia v priamom výkone si trhajú vlasy, lebo kvôli podstavu nie sú schopní zabezpečiť hliadkovú činnosť. A čo je obzvlášť nebezpečné, že hovorcovia sa stali predĺženou rukou mimovládok v PZ. A takto sa dostávajú k informáciám, ktoré by mali slúžiť výhradne služobným potrebám!

 

Toto všetko by mal stihnúť nový minister hneď prvý deň vo svojom úrade. A ak bude veľmi šikovný, tak to stihne za doobedie.

Mgr. Nagy Ernest, bezpečnostný expert strany Vlasť

Ďalšie články autora:
Smernica EK o zákaze olova bude mať za následok zánik streleckého športu, poľovníctva a rybárstva na Slovensku
Prečo je v Polícii nedostatok policajtov…
Prečo sa Polícia “bojí” dnes vykonať služobný zákrok
Ako zbaviť Políciu vplyvu oligarchie?
Legálne držanie zbraní vo Švajčiarsku

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov