Mgr. Nagy Ernest
Aktuality, Bezpečnosť, Civilná ochrana,

Smernica EK o zákaze olova bude mať za následok zánik streleckého športu, poľovníctva a rybárstva na Slovensku

Slovensko, 17. februára 2020 (AM) – Smernica EK na ochranu životného prostredia iba falošne predstiera ochranu životného prostredia. Jej skutočným poslaním je odzbrojenie európskeho obyvateľstva, ktoré sa nepodarilo odzbrojiť smernicou na obmedzenie nadobúdania a držby strelných zbraní. Dôvod prečo takto konajú eurobyrokrati v EK (nikým a ničím nevolení ľudia) je viac menej jasný každému, hlavne keď si dáme do súvislosti ako sa správajú nielen voči jednotlivým členským štátom EU a aj v otázke migračnej politiky. EU, konkrétne EK vstupujú do výlučných kompetencií členských štátov ako je migračná a azylová politika a otázky vnútornej bezpečnosti kde spadá aj zákon o strelných zbraniach a svojimi nezmyselnými smernicami poškodzujú jednotlivé členské štáty EU. A nielen že poškodzujú, ale už aj výrazne ohrozujú bezpečnosť obyvateľov týchto štátov.


 

Nebezpečenstvo smernice zakazujúcej používanie olova spočíva v tom, že ju eurobyrokrati ukryli pod enviromentálnu oblasť, ktorá nespadá do výlučnej kompetencie členských štátov, čo bude mať za následok povinnosť SR jej okamžitej akceptácie. Jednoducho, keď smernica zakáže používania olova, Slovensko to bude musieť rešpektovať.
Ak táto smernica prejde, bude to znamenať koniec streleckého športu ako takého. Neexistuje adekvátna náhrada olova! Slovenskí strelci či už olympijskí alebo neolympijskí, patria medzi najúspešnejších športovcov Slovenska a svojimi výkonmi reprezentujú a robia dobré meno svojej vlasti. Avšak smernicou zakazujúcou olovo sa môžme navždy rozlúčiť so vzduchovkovými disciplínami, malokalibrovými disciplínami, tzn. že aj náš mega úspešný šport biatlon padne na kolená, ale aj veľkorážna puška, brokové disciplíny ako skeet a trap, no a o dynamickej streľbe ani nehovorím.
Smernica bude mať negatívny dosah na každého rybára a poľovníka na Slovensku. Ak niekto argumentuje tým, že už dávno máme oceľové broky tak prečo taká panika pre zákaz olova, tak mu odkazujem nasledovné. Hustota olova a ocele je diametrálne odlišná, tzn. že oceľový brok rovnakého priemeru ako olovený má podstatne menšiu hmotnosť. Keď je ľahší tak podstatne rýchlejšie stráca svoju rýchlosť po vystrelení. Oceľové broky vznikli preto, aby sa používali v poľovníctve pri love vodného vtáctva v mokradiach a pri rybníkoch. Avšak veľmi málo poľovníkov ich aj naozaj používa. A viete prečo, milí “odborníci” na životné prostredie? Pretože oceľový brok ktorý rýchlo stráca rýchlosť nemá dostatočnú prieraznosť a hus alebo kačicu len poraní a tá po zásahu letí zranená preč. A takto poranené vtáctvo hynie nie zrovna humánnym spôsobom!
Ani jeden špičkový brokový strelec (skeet/trap) nepoužíva oceľové broky. A prečo? Lebo olovo sa nahradiť nedá!!! Aj športový brokár chce aby broky vystrelené z jeho brokovnice čo najrýchlejšie zasiahli hlineného holuba. Je to logické, lebo ak oceľový brok rýchlo stráca rýchlosť, tak letiaci terč ani nemusí zasiahnuť.
A ešte pár slov k tomu, prečo je smernica zakazujúca olovo falošná a nemá nič spoločné s ochranou životného prostredia. Kto v každom jednom členskom štáte v EU ročne “nasype” najviac olova do matičky zeme? Nie sú to práve ozbrojené zložky štátu ako polícia, armáda a iné? Ale čuduj sa svete, všetky tieto zložky budú mať výnimku na používanie olova…
Česká republika oficiálne podala protest a námietky proti smernici a dosiahla to, že jej schválenie odložili do Apríla 2020. Je našou povinnosťou podporiť Čechov a nenechať ich aby oni sami bojovali v EU aj za naše práva. Preto som nesmierne rád, že Slovenský zväz vojakov v zálohe ako prvá strelecká organizácia poslala otvorený list na príslušné orgány. Pevne dúfam a verím, že ostatné organizácie sa tiež pridajú a urobia presne to isté. Už Svätopluk vedel, že len v jednote je sila!
Vzhľadom k tomu, že na Slovensku sa blížia parlamentné voľby a nikto nevie predpokladať ako dopadnú, nestačí len poslať otvorený list lebo to je veľmi málo. Ani nestačí poslať protestnú nôtu alebo vysloviť nesúhlas v nejakom memorande. Jediného čoho sa slovenskí ale aj európsky úradníci boja je masovosť a hlas veľkého počtu obyvateľov. A preto, aj keď máme málo času, je potrebné spustiť petičnú akciu proti odmietnutiu smernice zakazujúcej olovo. Táto petícia je už pripravená a spustí sa v krátkom čase a budeme Vás o nej informovať. A verte, že budeme potrebovať každého jedného občana SR, ktorý bude ochotný nám v tejto veci pomôcť a postaviť sa proti eurobyrokratom, ktorí prestali hájiť práva a záujmy občanov členských štátov EU.
Mgr. Nagy Ernest
úradujúci Majster sveta v streľbe puškou podľa pravidiel IPSC
.
.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov