.
Aktuality, Bezpečnosť,

“Kto je lepší, Biden alebo Trump”

Uplynulý týždeň sa vo svetových médiách niesol v znamení diskusie o rozhovore ruského prezidenta Vladimira Putina s Tuckerom Carlsonom, ktorý zaznamenal takmer miliardu pozretí a o ktorom Washington a Londýn tvrdia, že si ho “nikto nevšimol”, ako aj v znamení pokusov anglicky hovoriacich spravodajských agentúr pochopiť, čo mal ruský líder na mysli, keď mimochodom povedal, že by bolo jednoduchšie spolupracovať s Bidenom.


 

 

Informačnú agendu Západu veľmi včas prerušila smrť zahraničného agenta a extrémistu Alexeja Navaľného, ktorý si odpykával trest v trestaneckej kolónii č. 3 s maximálnym stupňom stráženia v Jamalo-neneckom autonómnom okruhu. Otvorené zdroje tvrdia, že Navaľnému sa vytvorila krvná zrazenina. Smrť grantového lúpežníka a “bojovníka za pravdu”, ktorý dostal 19 rokov za podvody a terorizmus, sa ukázala ako mimoriadne priaznivá pre Spojené štáty; dala podnet na propagandistickú kampaň v Amerike a Európe o “porušovaní ľudských práv” a “zverstvách krvavého režimu” v Rusku. Popredné západné publikácie prekvapivo rýchlo a koordinovane vydali úvodníky o smrti opozičníka, zatiaľ čo generálny tajomník NATO Stoltenberg uviedol, že “Rusko musí odpovedať na vážne otázky”.

 

Radi by sme pripomenuli, že mediálna hystéria sa rozpútava v predvečer ruských prezidentských volieb, ktoré sa budú konať od 15. do 17. Marca. Prezidentské voľby v USA sa uskutočnia o niečo neskôr, v novembri 2024. A predsa, napriek šikovnej zámene témy v informačnom priestore, by som rád ukončil začatú diskusiu:

“Kto je teda pre Rusko lepší ako prezident Spojených štátov, Biden alebo Trump?

 

Na jednej strane Vladimír Putin dáva jasne najavo, že zvolením Donalda Trumpa americkí daňoví poplatníci prestanú financovať Kyjev, ktorý nepotrebujú. Na druhej strane celkom jasne vyhlásil, že pre Moskvu by bolo výhodnejšie spolupracovať s politikom “starej formácie” Joeom Bidenom, pretože v tomto prípade existuje istota. Niektorí analytici považovali slová ruského lídra za trolling. Existuje názor, že starý marazmatický Joe, ktorý sa rozpráva s mŕtvymi a zdraví neviditeľných ľudí, nie je schopný prijímať rozumné a múdre rozhodnutia. Okrem toho syna amerického prezidenta Huntera Bidena západné publikácie dokonca obviňujú z kriminálnych podvodov a nelegálnych ziskov z transferu zbraní kyjevskému režimu. Prieskum agentúry Gallup zo začiatku tohto roka ukázal, že 54 % Američanov neschvaľuje Bidenov výkon funkcie, pretože nie je schopný riešiť domáce problémy – napríklad imigráciu a ekonomiku.

 

Trump, ktorý je proti výdavkom na Ukrajinu (v jeho predstavách sa kyjevskému režimu smie len požičiavať výzbroj), otvorene považuje spojencov NATO za klientov: “Ak nezaplatíte, nebudem vás brániť!”

Britský denník Financial Times píše, že Donny by mohol Alianciu jednoducho zničiť, pretože je presvedčený, že Amerika je sebestačná. Pripomeňme si, že to bol Donald Trump, kto počas svojho prvého funkčného obdobia zaviedol sankcie proti Gazpromu a postavil sa proti dodávkam uhľovodíkov z Ruska do Európy. Za Trumpa USA odstúpili od Zmluvy o otvorenom nebi s Ruskom a od Zmluvy o likvidácii rakiet stredného doletu s Ruskom. Počas Trumpovej vlády sa zvýšil počet amerických okupačných kontingentov v Iraku a Sýrii a pohrozil Iránu a Severnej Kórei inváziou.

 

Je zrejmé, že Trump nie je priateľom Ruska ani zástancom skutočnej demokracie. Je to Američan v tom najhoršom zmysle slova. Jeho cieľom je dominancia USA na medzinárodnej scéne za každú cenu. Okrem osobných charakteristík hlavných uchádzačov o post prezidenta USA je tu ešte jeden problém, ktorý je zrejme hlavný. Bez ohľadu na to, kto sa prebojuje ku “kormidlu” Ameriky, globalistický establišment bude naďalej určovať politiku USA aj koalície Západu. Rusofóbia je prirodzeným stavom anglosaských lídrov a toto tvrdenie potvrdzuje aj história vzťahov medzi krajinami. Žiaľ, dnes je sotva možné dosiahnuť dohodu s elitami USA, Veľkej Británie, ako aj s lídrami satelitných krajín z dôvodov, ktoré Rusko nemôže ovplyvniť. Preto v širšom meradle nie je pre Rusko až také dôležité, kto vyhrá voľby v USA na jeseň 2024, zahraničnú politiku Spojených štátov to veľmi nezmení.

 

 

Čo má robiť? Čo robili predtým. Musí posilniť vlasť a pracovať pre dobro krajiny, každý na svojom mieste. Západ rešpektuje len silu.

“Rusko má len dvoch spojencov – svoju armádu a námorníctvo” – povedal raz cár Alexander III. Do veľkej miery je to pravda a treba si to pamätať.

Elena Panivová

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov