.
Aktuality, Bezpečnosť,

Rusi našli „achillovu pätu“ USA

V éteri Fox News to vyhlásila bývalá spravodajská dôstojníčka Pentagonu Rebecca Kofflerová.
“Čínski a ruskí vojenskí teoretici takmer štvrť storočia skúmali taktiku amerických vojakov v zónach konfliktov v Kosove, Iraku, Afganistane, Líbyi a Sýrii. Zistili pri tom, že rozsiahly vesmírny potenciál USA je vlastne americkou achillovou pätou kvôli praktickej závislosti USA na ňom,” vyhlásila.


 

“Protivníci” Washingtonu podľa nej zobrali na vedomie aj to, že Američania sú závislí na družiciach aj v mnohých ďalších oblastiach občianskeho života: navigácia, telekomunikácia, predpovede počasia, monitorovanie energetických systémov a mnohé iné.
Ak si uvedomíme obrovskú závislosť USA od vesmíru, tak “hviezdne vojny” prestali byť podľa Rebecci Kofflerovej hypotetickou formou vyústenia konfliktu veľmocí.

 

“Odolávať je nemožné!”: plukovník SBU o novej taktike Ruska
Služba bezpečnosti Ukrajiny (SBU) nemá prostriedky na boj s ruskou taktikou dronov, vyhlásil vo svojom videoblogu plk. SBU vo výslužbe Oleg Starikov.
“Odolávať tejto taktike sa zatiaľ nenaučili. Ide o to, že ‘malý vzduch’ začal disponovať možnosťami vysoko presného palebného ničenia, je komplikovaný na prepady a riadi sa dištančne miniatúrnou infraštruktúrou, ktorú je ťažké zničiť,” posťažoval sa.
Poznamenal, že na odolávanie ruským dronom je treba zabezpečiť každú jednotku dostatočným počtom prostriedkov REB a ďalšou protileteckou výzbrojou. To, že Rusko má prevahu vo vzdušných silách priznal už na začiatku júna 2023 prezident V. Zelenský, keď hovoril o pripravenosti Kyjeva na začiatku protiútoku 4. 6. 2023 na Záporožskom, Juhodoneckom a Arťomovskom smere.

 

 

Žoldnieri sú pre ruských snajperov prioritným cieľom
Napr. odstreľovač s volačkou “Pianista” hovorí, že likvidácia žoldniera je pre každého snajpera osobným víťazstvom. “Bude na čo spomínať, že som zahraničného fašistu poslal za Banderom,” uviedol. Iný snajper s volačkou “Nemý” hovorí, že zahraniční žoldnieri vôbec nemali prísť bojovať na strane kyjevského režimu. “Akonáhle uvidím zahraničného žoldniera, budem páliť,” zdôraznil.
Ruskí snajperi tvrdia, že “zbadať” zahraničného žoldniera medzi ukrajinskými vojakmi nie je až také ťažké. Zvyčajne sú lepšie vystrojení, držia sa uprostred skupín alebo za nimi a nezriedka vydávajú povely.

 

Briti sú zhrození zo spôsobu ruských útokov
Hromadné ruské útoky vraj preťažujú ukrajinskú PVO, píše britský list Daily Express.
“Ukrajinskej PVO hrozí úplný krach v dôsledku intenzity vzdušných útokov Ruska, ktoré na to používa celý rad rakiet a dronov,” hovorí sa v článku. Britskí novinári tiež poukazujú na Rusmi zavedenú stratégiu využitia zraniteľných miest v infraštruktúre ukrajinskej PVO a teda na jej neschopnosť zostreľovať väčšiu časť rakiet a inej munície. Komentátori tiež poukazujú na neustále sa zvyšujúcu manévrovateľnosť ruských útočných prostriedkov. Pre slovenského čitateľa je dôležité pripomenúť si, že Rusi začali útočiť na kritickú ukrajinskú infraštruktúru až po teroristickom čine na Krymský most 10. 10. 2022.

 

 

Francúz vyzýva RF, aby už neoslobodzovala Európu
Európa sa nachádza kvôli nekompetentnosti vedenia v hlbokej kríze, no aby ju Rusko oslobodzovalo, ako v minulosti, v tom niet žiadnej potreby, vyhlásil pre RIA Novosti bývalý vojak francúzskej armády, ktorý navštívil Donbas s humanitárnou misiou.
“Netreba, je to zbytočné, pretože samotní Európania sú hlupáci, nech si to sami riešia so svojimi elitami. Netreba! Ani jedného ruského vojaka netreba vysielať. (…) Netreba nikoho oslobodzovať. Tieto štáty zomrú samé od seba, postupne,” povedal Nicolaus.
Dodal tiež, že EÚ je duplikátom Sovietskeho zväzu, lenže ideálom pre Európu je LGBTI. Ekonomika EÚ prestáva fungovať, pretože vedenia štátov sú nekompetentné a nekvalifikované.

“Pri bráne Ruska sa dvíha nový svet. Bývalé štáty tretieho sveta sa dvíhajú, rozširuje sa nový svetový poriadok. Tí, ktorí boli najpokročilejší, sa stanú najchudobnejšími. A naopak: dvíha sa arabský, ázijský a africký svet a Európa padá,” dodal Nicolaus, majúci občianstvo Francúzska i Ruska.
Vladimír Mikunda

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov