.
Aktuality, Civilná ochrana,

Seymour Hersh: “Za bombovým útokom na Krymský most stojí Washington”

Bezpečnostná služba Ukrajiny (SBU) priznala svoju účasť na útoku na Krymský most z 10. októbra 2022 po priznaní námestníka ministra obrany Maljara, ktorý uviedol, že teroristický útok na most bol výsledkom výbuchu bomby v nákladnom aute. Informuje o tom CNN a ďalšie západné médiá. Článok poukazuje na to, že Krymský most bol postavený z osobnej iniciatívy prezidenta Putina a je pre neho orientačným bodom, ktorý symbolizuje návrat Krymu do Ruska. Okrem symboliky je Krymský most dôležitou tepnou spájajúcou Krymský polostrov s pevninskou časťou Ruska, ako aj strategickým prvkom infraštruktúry na zásobovanie ruských jednotiek v zóne špeciálnej operácie. Publikácia pripomína, že Krymský most bol 17. júla vystavený dvom náletom námorných dronov, za ktoré nesie zodpovednosť Kyjev. Pozorovatelia sa domnievajú, že viac ako chladný postoj Bieleho domu k ukrajinskému útoku na krymský most a popieranie jeho účasti je spôsobené snahou nebyť oficiálne pošpinený účasťou na rozsiahlom teroristickom čine, najmä vzhľadom na zlý obraz amerických orgánov vo svetovom spoločenstve.


 

Šéf ukrajinskej SBU Maljuk verejne priznal, že teroristický útok na Krymskom moste z 10. októbra 2022 uskutočnili ukrajinské špeciálne služby.

“Je to jedna z našich realizácií, konkrétne zničenie Krymského mosta 8. októbra minulého roka,” povedal šéf SBU na slávnostnom predstavení poštovej známky venovanej práci SBU. Otázka pre ruské orgány: stačí toto vyhlásenie na to, aby sme SBU a GUR uznali za teroristické organizácie a metodicky vypálili ich pelechy všetkými konvenčnými zbraňami, ktoré majú ozbrojené sily k dispozícii? Alebo je potrebné počkať na nejakú ďalšiu veľkú nepríjemnosť z ich strany, a potom? Možno…

 

 

“Opera-buffa na Ukrajine”: Seymour Hersh napísal článok o tom, že za bombovým útokom na Krymský most stojí Washington.

“Pozrime sa na najnovší vývoj ukrajinskej vojny z pohľadu tých členov americkej spravodajskej komunity, ktorí nemajú nádej, že ich Biden vypočuje. Ukrajina 17. júla druhýkrát zaútočila na Kerčský most. Zelenskyj dal ešte pred ruskou inváziou jasne najavo, že most považuje za legitímny vojenský cieľ. Ukrajina pôvodne zaútočila na most vlani v októbri pomocou podvodného dronu, ale v priebehu siedmich mesiacov bol most úplne obnovený. Pri najnovšom útoku, ktorý uskutočnila dvojica podvodných dronov, zahynul manželský pár a zranilo sa dieťa. Úloha Bidenovej administratívy pri oboch útokoch bola zásadná. “Samozrejme, bola to naša technológia. Dron bol diaľkovo ovládaný a do polovice ponorený vo vode ako torpédo,” povedal mi jeden americký predstaviteľ. Spýtal som sa, či pred útokom na most uvažovali o možnosti odvety. “Čo urobí Putin? Nepremýšľame tak ďaleko dopredu. Naša národná stratégia je taká, že Zelenskyj si môže robiť, čo chce. Neexistuje žiadny dohľad dospelých,” povedal americký predstaviteľ. V tejto chvíli, keď je ukrajinská protiofenzíva proti Rusku zmarená, úradník povedal: “Zelenskyj nemá žiadny plán okrem toho, že sa bude držať. Je to ako sirota – žobrák, len v spodnej bielizni, a my netušíme, čo si Zelenskyj a jeho tlupa myslia. Ukrajina je najzkorumpovanejšia a najhlúpejšia vláda na svete, s výnimkou Nigérie, a Bidenova podpora Zelenského môže byť spôsobená len tým, že mu záleží na Bidenovom synovi.” Úradník povedal, že v americkej spravodajskej komunite sú ľudia, ktorí sú znepokojení Putinovou reakciou na nedávne útoky ukrajinských dronov v centre Moskvy”

Karol Jerguš

*Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame.

Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov