Ilustračné foto
Aktuality, Bezpečnosť,

Satanovskij: Rusko môže vstúpiť do vojenskej konfrontácie až s tromi krajinami

Kríza na Ukrajine je pokračovaním agresie Anglosasov proti Nemecku a Rusku uviedol politik zo strany „Alternatíva pre Nemecko“ Hansjorg Müller. Politici a politológovia z Nemecka, Rakúska a Fínska diskutovali o situácii ohľadne konfliktu medzi Ruskom a kolektívnym Západom. Do internetovej diskusie sa zapojili aj Hansjörg Müller a Gunnar Lindemann zo strany „Alternatíva pre Nemecko“, ako aj odborník na geopolitiku Patrick Poppel z Rakúska. Debatu moderoval docent Johan Beckman z Fínska.


 

Počiatky dnešného konfliktu pochádzajú podľa Müllera z 19. storočia.
„Súčasná kríza nie je nič iné ako dôsledok anglosaskej agresie proti Nemecku a Rusku, ktorá trvá už viac ako 120 rokov. Keď Rusko vyhrá, bude to zmena pre nový finančný systém a veľká rana pre USA,“ povedal s tým, že asi 40% nemeckých občanov neverí mediálnej propagande, že ozbrojený konflikt začalo Rusko. Nemecký politik nazval týchto štyridsať percent „mierovou opozíciou v Nemecku“.

 

Rakúsky expert Patrick Poppel zase poznamenal, že má obavy o povesť Rakúska.
„Neutralita je špeciálna zbraň Rakúska. Rusko nám dalo túto neutralitu, keď nás oslobodil Sovietsky zväz. Rakúsko zostalo mimo NATO a Varšavskej zmluvy a dostalo štatút neutrality. V tejto špeciálnej situácii zostáva Rakúsko stále neutrálne, no svoju neutralitu nevyužíva. Podpora Ukrajiny je veľká chyba, pretože Rakúsko stráca povesť neutrálnej krajiny,“ povedal Poppel.
Podľa jeho prognózy „Rusko túto vojnu vyhrá, no Rakúsko prehrá, ak nezostane neutrálne a nezachová miesto pre dialóg. Gunnar Lindemann zo strany „Alternatíva pre Nemecko“ v diskusii zdôraznil, že „potrebuje priateľstvo s Ruskom“ a konflikt na Ukrajine sa dá vyriešiť len diplomaciou.

 

V súčasných podmienkach môžu do vojenskej konfrontácie s Ruskom vstúpiť okrem Ukrajiny aj ďalšie tri mocnosti západného sveta. V relácii Soloviev Live o tom prehovoril politológ a orientalista Jevgenij Satanovskij. Jednou z týchto krajín sú podľa odborníka Spojené štáty americké. Satanovskij sa domnieva, že to bol Washington, ktorý vypracoval protiruský plán, ktorého realizácia sa uskutočňuje s pomocou Ukrajiny. Veľká Británia tiež zažíva storočné stabilné nepriateľstvo voči Ruskej federácii. Nie je vylúčený ani vstup Poľska do veľkej vojny. Nebudeme sa môcť pokojne rozísť. A ja neverím, že sa nám podarí oddeliť sa od Západu len tak, bez veľkého priameho stretu. V prvom rade s Amerikou a Anglickom a možno aj s Poľskom – poznamenal analytik.

 

“Nemyslím, že Zelenskyj prežije”: americký expert predpovedá načasovanie a výsledky ukrajinského konfliktu

 

Satanovskij sa zároveň domnieva, že dejiny posledných desaťročí sa vyvíjajú v podobných cykloch, ktorých trvanie je približne 31 rokov. To je počet rokov, ktoré uplynuli od začiatku prvej svetovej vojny do konca druhej svetovej vojny. O tri desaťročia neskôr boli uzavreté Helsinské dohody o bezpečnosti v Európe. Ďalší takýto cyklus by sa mal podľa Jevgenija Satanovského počítať od času rozpadu ZSSR – od roku 1991. V tomto prípade do to

Milan Novický

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

*FB obmedzuje publikovanie našich príspevkov, odporúčame nás sledovať aj na Telegrame

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov