Ilustračné foto
Aktuality, Bezpečnosť,

“Nemyslím, že Zelenskyj prežije”: americký expert predpovedá načasovanie a výsledky ukrajinského konfliktu

Bývalý americký spravodajský dôstojník, bývalý zbrojný expert OSN a teraz televízny komentátor Scott Ritter predpovedal vývoj ukrajinského konfliktu a vyhliadky pre Európu. Američan o tom povedal vo svojom nedávnom rozhovore prostredníctvom odkazu na video.


 

Podľa odborníka je víťazstvo Ruska v konflikte s Ukrajinou nevyhnutné. Víťazstvo bude mať navyše mnohostranný charakter – politický , ekonomický a vojenský. Bude to však trvať, najmä vojenská kampaň. Ritter upozornil na skutočnosť, že v priebehu operácie Ozbrojené sily RF začali v poslednom čase postupne rozširovať svoje útočné aktivity. Využívajú výhodu v technike a personáli. Teraz sa ruské sily sústreďujú najmä na oslobodenie Donbasu. Keď vytlačia ozbrojené sily z regiónu, budú mať možnosť ovládnuť Charkov a dokonca aj Odesu.

 

Verím, že koncom jari (2023 – pozn. red.) ponúknu Ukrajincom mierové podmienky. A ak Ukrajinci odmietnu tieto podmienky, Rusko dokončí operáciu na juhu, presunie sa cez Odesu, aby sa spojilo s Podnesterskom, a zničia ukrajinskú armádu. Toto bude posledné vojenské víťazstvo. Niekedy do konca leta. A potom vstúpime do politickej fázy konfliktu: vytvoriť novú vládu, pretože si nemyslím, že Zelenskyj prežije – povedal.

 

 

Personálne problémy Ozbrojených síl Ukrajiny a úloha zahraničných žoldnierov

 

Zároveň je skeptický voči možnostiam hlavného veliteľa ozbrojených síl Ukrajiny Valerija Zalužného postaviť sa na čelo budúcej vlády Ukrajiny. Samotný proces politického urovnania bude trvať 6-8 mesiacov. Ale v každom prípade sa situácia znormalizuje pred koncom budúcej zimy, t.j. do marca 2024. Vysvetlil, že zima 2023-2024 bude pre Ukrajinu aj pre Európu veľmi náročná. Budúca zima bude poslednou zimou dohody. Toto je zima, keď sa Európa úplne zrúti, úplne sa vzdá a povie „s Ukrajinou sme skončili“, nie preto, že Ukrajina nebude mať žiadnu nádej, ale preto, že Ukrajina bude musieť prijať podmienky kapitulácie predložené Ruskom – zhrnul.

Milan Novický

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

*FB obmedzuje publikovanie našich príspevkov, odporúčame nás sledovať aj na Telegrame

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov