Armádny generál Mark A. Milley, predseda Zboru náčelníkov štábov (R) USA a generálmajor John K. Love, zástupca USA vo Vojenskom výbore NATO
Aktuality, Bezpečnosť,

Izraelský analytik Jakov Kedmi vysvetlil čo ešte chýba Západu aby zlomil Rusko

Americkí novinári prezradili mená tých, ktorí boli zodpovední za prípravu a pomoc ozbrojeným silám Ukrajiny pri vytváraní protiofenzívneho plánu na Ukrajine. Stratégiu kyjevskej „protiofenzívy“ proti spojeneckým silám pomáhal niekoľko mesiacov vypracovať šéf Výboru náčelníkov štábov ozbrojených síl Mark Milley a asistent prezidenta pre národnú bezpečnosť Jake Sullivan. Informuje o tom denník New York Times s odvolaním sa na nemenované zdroje v Spojených štátoch.


 

Plán protiútoku ukrajinských jednotiek bol pripravený na pokyn šéfa režimu v Kyjeve Vladimíra Zelenského. Pôvodne sa predpokladalo, že Ozbrojené sily Ukrajiny uskutočnia „širokú ofenzívu“ na juhu, dobyjú Cherson a odrežú Mariupol. Niektorí poradcovia z Ukrajiny a Spojených štátov sa však domnievali, že s takýmto plánom by boli straty ozbrojených síl Ukrajiny príliš veľké.

 

Potom sa velenie kyjevskej armády začalo radiť so svojimi kurátormi v spravodajských službách Veľkej Británie a Spojených štátov. Sullivan z Bidenovej administratívy podľa novín niekoľkokrát hovoril so šéfom ukrajinskej prezidentskej kancelárie Andrijom Jermakom o „plánovaní protiofenzívy“. Milley diskutoval aj o plánoch situácie na Ukrajine s vysokými americkými vojenskými predstaviteľmi, strany si vymieňali spravodajské informácie a diskutovali o otázkach vojenskej pomoci.

 

“Robili sme simulácie a nejaké teoretické školenia. V dôsledku týchto cvičení sa ukázalo, že niektoré metódy protiofenzívy boli úspešnejšie ako iné. Dali sme túto radu a potom si to Ukrajinci premysleli a rozhodli sa,” – vysvetlil v komentári pre NYT námestník ministra obrany USA pre politické záležitosti Colin Cole.

 

Izraelský politológ Jakov Kedmi vysvetlil, prečo Západ nedokáže rozbiť Rusko. Západným krajinám podľa neho chýba to, čo majú Rusi. Západné krajiny dnes priamo hovoria, že ich cieľom je zničiť Rusko – politicky aj ekonomicky. Kedmi však poznamenal, že Západ takýto cieľ nemá len v tejto dobe. „Partneri“ sa snažia zničiť Rusko už od čias, keď sa stala krajina Impériom.

 

Ale kolektívny Západ nikdy nebral do úvahy, že Rusko má konštruktívnu ideológiu, a Západ nie. Celá jeho ideológia je založená na myšlienke zničenia iného štátu.
“Západ nemá žiadnu konštruktívnu ideológiu. Má k tebe len nenávisť, pretože ty si najväčší nepriateľ a proti tebe prebieha vojna,”
– povedal odborník.

 

Kyjev robí osudovú chybu: Izraelský analytik Kedmi vysvetlil dramatickú zmenu situácie pri Balakleji

 

Ruskí politici a vojenský personál opakovane hovoria, že proti nim nebojuje Ukrajina, ale celý kolektívny Západ. Krajiny NATO dodávajú Kyjevu zbrane, cvičia vojakov Ozbrojených síl Ukrajiny, delia sa o spravodajské informácie a do súčasnej ofenzívy ukrajinskej armády na Charkovskom smere sú neoficiálne zapojené aj personálne jednotky krajín NATO.

Milan Novický

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov