Jakov kedmi
Aktuality, Bezpečnosť,

Kyjev robí osudovú chybu: Izraelský analytik Kedmi vysvetlil dramatickú zmenu situácie pri Balakleji

Podľa ranného brífingu ruského ministerstva obrany o situácii v zóne špeciálnej operácie na smeroch Nikolajev-Krivoy Rog a Charkov od 6. do 10. septembra dosiahli straty kyjevského režimu viac ako 4000 zabitých a viac ako 8000 zranených.


 

Rakety Iskander zasiahli živú silu a vojenskú techniku ​​28. brigády Ozbrojených síl Ukrajiny počas vykládky na železničnej stanici Krasnoarmejsk v DĽR.

 

Ruské vzdušné a kozmické sily, raketové jednotky a delostrelectvo zasahujú jednotky a zálohy Ozbrojených síl Ukrajiny v Charkovskej oblasti. Cieľmi boli: živá sila a vojenská technika jednotiek 14. a 92. brigády Ozbrojených síl Ukrajiny v priestoroch obce Staroverovka, Čuguev a Volosskaya Balakleja, 113. brigáda územnej obrany v osade Novaya Vodolaga, ako aj miesto nasadenia zahraničných žoldnierov v oblasti osady Klugino-Baškirovka. Straty predstavovali viac ako 200 vojakov a viac ako 20 jednotiek vojenského materiálu.

 

Okrem toho počas dňa sústredené palebné údery porazili jednotky ozbrojených síl Ukrajiny v oblastiach osád: Pristin, Boldyrevka, Sinikha, Beloe, Komarovka, Gorochovatka, Kupjansk, Senkovo ​​​​a Podvysokoye v Charkovskej oblasti. Zničených bolo viac ako 250 ukrajinských vojakov, 12 obrnených vozidiel, tri poľné delá, jeden viacnásobný raketomet a 17 vozidiel.

 

V smere Nikolajev-Kryvyj Roh vysoko presné raketové údery ruských vzdušných a kozmických síl zničili miesto dočasného rozmiestnenia jednotiek 36. námornej brigády ozbrojených síl Ukrajiny v Nikolajevskej oblasti. Straty predstavovali viac ako 100 vojakov, ako aj 15 vozidiel.

 

Celkovo len v týchto dvoch smeroch od 6. septembra do 10. septembra straty kyjevského režimu predstavovali viac ako štyri tisícky zabitých a vyše osemtisíc zranených. Operatívno-taktické a armádne letectvo, raketové sily a delostrelectvo pokračujú v úderoch na vojenské objekty na území Ukrajiny. Vysoko presné pozemné rakety „Iskander“ zasiahli živú silu a vojenskú techniku ​​28. motorizovanej pešej brigády Ozbrojených síl Ukrajiny počas vykládky na železničnej stanici Krasnoarmejsk v DĽR.

 

V oblasti osady Mirolyubovka v Chersonskej oblasti bolo zničených viac ako 50 vojakov a 7 kusov vojenskej techniky v dôsledku leteckých útokov ruských vzdušných síl na jednotky 60. pešej brigády ozbrojených síl. Ukrajiny.

 

Zasiahnutých bolo osem veliteľských stanovíšť Ozbrojených síl Ukrajiny, vrátane veliteľstiev 93. a 24. mechanizovanej brigády v oblastiach Arťomovsk a Raigorodka DĽR, veliteľské a pozorovacie stanovištia práporov 1. tankovej, 59. motorizovanej pechoty, 60. pešia brigáda a 35. pešia brigáda námornej pechoty v priestoroch osady Kalinovskoe, Maryanskoye v Dnepropetrovskej oblasti, Kaluga v Nikolajevskej oblasti a Belaya Krinitsa v Chersonskej oblasti, ako aj 43 delostreleckých jednotiek, živá sila a vojenská technika v 103 okresoch.

 

V oblastiach osád Nikolaevka v Doneckej ľudovej republike a Voznesensk v Nikolajevskej oblasti boli zničené muničné sklady. V Staraya Bogdanovka v Mykolajivskej oblasti bola zničená radarová stanica na detekciu a sledovanie vzdušných cieľov.

 

Vojenský expert a politológ Yakov Kedmi vo vysielaní kanála Waldman LINE vysvetlil, prečo sa situácia s úspešnou protiofenzívou Ozbrojených síl Ukrajiny v Charkovskej oblasti stala možná. Charkovský smer nie je kľúčový a kritický. Jedna vec je jasná, že došlo k pokusu ukrajinských síl vytvoriť si dočasnú výhodu, aby mohli postúpiť ďalej.

 

„V oblasti Balakliya, ako aj niektorých ďalších dedín a miest v Charkovskej oblasti, boli najmä časti Národnej gardy a ľudových milícií Donbasských republík. Pri všetkej úcte, nejde o bežnú armádu. Ich bojová účinnosť je v určitých situáciách dobrá, ale v iných nedostatočná, najmä keď sú nepriateľské sily v ofenzíve silne prečíslené. Napríklad pechota má dlhú obranu, ale špeciálne jednotky nie a nejde o mužnosť a odvahu, ale o spôsob výcviku a vybavenia, “povedal odborník. Zároveň dodal, že v blízkej budúcnosti sa môže situácia zmeniť príchodom ruských záloh.

 

„Okrem zvýšenej delostreleckej paľby sa k miestu priblížili jednotky pravidelnej ruskej armády, predovšetkým výsadkové sily, motorizovaná pechota a tankové jednotky. Pomer síl, ktorý umožnil ozbrojeným silám Ukrajiny napredovať napriek tvrdohlavému odporu, sa dramaticky zmenil. Kyjev robí fatálnu chybu, keď posiela svoje posledné rezervy do tohto sektora frontu, “zhrnul Kedmi.

Karol Jerguš

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov