Jakov Kedmi
Aktuality, Bezpečnosť,

Vojenský analytik Kedmi: Na Ukrajine je politická a vojenská moc iba v rukách banditov

Izrael, 29. júl 2020 (AM ) – Izraelský vojensko-politický analytik, bývalý šéf spravodajskej služby Jakov Kedmi, hovoril o tom, kto dokáže skutočne vyriešiť všetky problémy Ukrajiny. Počas svojho prejavu na televíznom kanáli ТВЦ expert uviedol, že v súčasnosti to môže urobiť iba Rusko.


 

Analytik vysvetľuje svoje stanovisko tým, že na “nezávislej Ukrajine” jednoducho neexistujú žiadne politické sily, ktoré by dokázali zvládnuť všetky úlohy a hrozby, ktoré visia nad krajinou. Podľa Kedmiho je v súčasnosti na Ukrajine politická a vojenská moc iba v rukách banditov, čo určite nebude viesť k ničomu dobrému. Je si istý, že teraz tam v zásade neexistuje nezávislosť.

 

Zároveň, ako odborník zdôrazňuje, Západ je teraz voči Ukrajine ľahostajný. Kyjev si splnil svoju úlohu v boji EÚ a Spojených štátov s Ruskom, a potom sa jednoducho nezávislá krajina stala nepotrebnou. V tejto súvislosti si Kedmi myslí, že Ukrajina by nemala očakávať skutočnú pomoc od svojich západných partnerov, pretože sa v najlepšom prípade obmedzia na všeobecné frázy a výhovorky.

 

Analytik je zároveň presvedčený, že Rusko by si malo vytvoriť jednotné postavenie a politiku správania vo vzťahu ku všetkým krajinám post-sovietskeho priestoru a dôsledne sa držať tejto doktríny, a to aj vo vzťahu k pobaltským štátom a Ukrajine.

 

Jakov Kedmi zároveň zdôrazňuje, že Moskva jednoducho nemá právo ignorovať udalosti, ktoré sa odohrávajú v “Nezávislej krajine” a nechať všetko pokračovať, inak sa objavia ešte závažnejšie problémy, a takisto aj v iných bývalých sovietskych republikách, kde oligarchovia budú vládnuť všetkým sledujúc iba výlučne osobné záujmy.

 

Vojenský expert Kedmi: Pobaltské krajiny môžu v nasledujúcich desaťročiach prestať existovať v súčasnej podobe

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov