Foto z tábora Al-Tanf
Aktuality,

Ďalšia chystaná americká provokácia – militant prehovoril o jeho naverbovaní v sýrskom utečeneckom tábore

Sýria, 26. júl 2020 (AM) – Bojovník ilegálnej ozbrojenej skupiny Magavir al-Saura, ktorej tábor sa nachádza na území sýrskej zóny Al-Tanf, ktorá je kontrolovaná Američanmi, utiekol a vzdal sa vládnym vojskám. V rozhovore s novinármi uviedol, že skupina organizovala provokácie proti sýrskej armáde, aby poskytla americkej armáde zámienku na útok na jej pozície.


“Vedeli sme, že Američania vyslali do vzduchu dve zo svojich lietadiel. A keby sýrske vojská začali streľbu na našu skupinu, tieto lietadlá by na nich zaútočili, “vysvetlil Hasan Abdul Atra.

 

Magavir el Saura s americkým inštruktorom v blízkosti základne Al Tanf v provincii Homs

 

Podľa jeho slov mala skupina bojovníkov zájsť čo najbližšie k pozíciám sýrskych vojakov, aby ich donútila začať streľbu. Bojovníci, vrátane Abdula Atra, vykonali tri takéto pokusy, ale Sýrska armáda na ne nestrieľala.

.

Abdul Atra tiež povedal, že sa stal bojovníkom skupiny Magavir al-Saura potom, čo sa ocitol v uteččneckom tábore Er-Rukban. Naverbovali ho, presvedčili, že ak sa vráti na územie kontrolované sýrskymi úradmi, bude zabitý.

“Na území Al-Tanf absolútne vymývajú mozgy. Mnohí, väčšina chce odtiaľ utiecť. Ale je im metodicky vštepovaný strach, sú presvedčovaní, že ich zabijú sýrske ozbrojené sily, Rusi a Iránci. Ukázali nám video, kde vládne jednotky zničili mešity v Palmýre, že zničili všetky plantáže a palmové háje, “povedal Abdul Atra.

Uviedol, že velenie skupiny, vysielajúce bojovníkov na provokácie, prijíma opatrenia, aby nemohli utiecť, napríklad do pick-upov, v ktorých sa skupina pohybuje, nalieva palivo len na 10-15 kilometrov.

Keď Abdul Atra dobrovoľne padol do zajatia, odovzdal dôkazy tajným službám o činnosti Magavir al-Saura a potom bol prepustený.

 

Skupina profesionálnych diverzantov najatá Američanmi čaká na súd v Sýrii. Video

 

Minulý týždeň v oblasti Tadmor skupina militantov Magavir al-Saura išla na motocykloch na mínové pole, päť z nich bolo zabitých, traja boli zadržaní. Zadržaní sa priznali, že boli pripravovaní za účasti amerických vojenských inštruktorov a úlohou skupiny bolo zhromažďovať informácie o sýrskych, ruských a iránskych vojenských objektoch.

 

Sýrska televízia SANA zverejnila najnovšie video z ISIS teroristami kde hovoria o spolupráci s Američanmi v tábore Al-Tanf:

Karol Jerguš

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov