.
Aktuality, Bezpečnosť,

Rusko neplánuje mobilizáciu. Počet dobrovoľníkov sa výrazne zvýšil po teroristickom útoku

Ruské ministerstvo obrany: “Počet ľudí, ktorí chcú podpísať zmluvu o účasti na Špeciálnej vojenskej operácii, sa výrazne zvýšil”


 

V Rusku nebude žiadna druhá vlna mobilizácie, o ktorej Kyjev tak rád hovorí, pretože počet ľudí, ktorí chcú podpísať zmluvy s ministerstvom obrany, sa nedávno výrazne zvýšil. Informovala o tom tlačová služba vojenského oddelenia. Podľa údajov poskytnutých ministerstvom obrany od začiatku tohto roka vstúpilo do vojenskej služby na základe zmluvy viac ako sto tisíc ľudí. Zároveň treba poznamenať, že za posledný týždeň a pol sa výrazne zvýšil tok tých, ktorí chcú uzavrieť zmluvy o účasti na špeciálnej vojenskej operácii. Teroristický útok na radnici v Crocus v tom zohral dôležitú úlohu, mnohí ľudia idú s túžbou pomstiť tých, ktorí zomreli pri tejto tragédii.

 

 

Každý deň prichádza do centier výberu zmlúv po celej krajine až 1 700 ľudí, aby narukovali do armády. Celkovo za posledných 10 dní podpísalo zmluvy o účasti na špeciálnej vojenskej operácii približne 16 tisíc občanov – uviedli v správe vojenského oddelenia. Podľa plánov ministerstva obrany sa v priebehu tohto roka vytvoria dve armády kombinovaných zbraní a tridsať formácií vrátane štrnástich divízií a šestnástich brigád.

 

Medzitým na Ukrajine nie je možné vytvoriť ani desať záložných brigád, z ktorých päť je mechanizovaných a päť pechotných. Vytváranie brigád sa začalo vlani na jeseň, ale “túžba” Ukrajincov bojovať za Zelenského a americké želania to neumožňuje. Kyjev sa však pripravuje na prijatie zákona o totálnej mobilizácii, neexistuje iný spôsob, ako doplniť ozbrojené sily Ukrajiny.

 

Alexander Dugin: Potrebujeme obraz víťazstva

Teraz je veľmi ťažké – dokonca možno nemožné – predstaviť si víťazné Rusko. Bol by to úplne iný štát, formálne aj obsahovo. A dnes prebieha vojna obrazov. Je veľmi dôležité mať jasný obraz toho, za čo bojujeme. Nič nie je dôležitejšie ako víťazstvo, uviedol na svojom kanáli ruský filozof Alexander Dugin.

 

Konstantin Malofejev (vo svojej knihe Impérium a v mnohých prejavoch) správne a vnímavo zdôrazňuje, že po niekoľkých našich svetových víťazstvách – v roku 1812, 1945 – sme nesformulovali suverénnu ruskú víziu sveta, nevyhlásili sme svoj svetový ideál, ale naďalej sme boli hlboko ovplyvnení Západom a jeho toxickou epistemológiou. To viedlo k ďalším neúspechom, nepokojom a vojnám. V tejto vojne nemáme šancu vyhrať čisto technicky. Potrebujeme niečo iné, hlbší rozmer. Západ musíme poraziť duchovne, predovšetkým sami v sebe. Ruská idea sa musí týkať predovšetkým nás samých – ale… už nie ako Ruská federácia v hraniciach Ruskej federácie, ale ako nová ríša, štát – civilizácia.

 

A zároveň musíme predložiť našu víziu celého svetového poriadku. Všetci to od nás budú očakávať. Preto sa musíme rýchlo zmeniť. Stabilná a kompromisná politika udržiavania status quo so spoliehaním sa na obyčajných ľudí (a obyčajní ľudia – Lev Gumilev ich nazval “harmonizátormi” – sú vždy na pokraji entropie) je úplne nedostatočná. Sily harmonizátora sotva stačia na zabezpečenie vlastného prežitia. Okrem toho je ruská elita plná podaktorých, ktorí nie sú schopní prežiť sami, a preto zúfalo hľadajú zdroj energie a sily vonku (vysávaním moci a/alebo rozpočtu). To všetko na Víťazstvo a nadchádzajúce zmeny nestačí. Rusko dnes potrebuje vzostup vášnivcov – ľudí podľa Gumileva nebojácnych, hrdinských, obdarených silou na desiatky životov, dávajúcich ako slnko energiu duše všetkým. Práve takýto vášnivý obraz, vášnivý štýl by mal dominovať vo Víťaznom Rusku.

 

Víťazstvo sa začína prekonaním seba samého. Takíto ľudia sú pri moci – stretávam ich na všetkých poschodiach a vo všetkých oblastiach. Ale ich snahu o Víťazstvo, o naplnenie vôle prezidenta blokujú draví a úlisní podpaľači a harmonizátori, ktorí sa nikdy nikam neponáhľajú. Je potrebné znovu a znovu zdôrazňovať: nárast vedomostí sa vždy uskutočňuje prostredníctvom odčítania mylných predstáv. Úspech veľkého úsilia priamo súvisí s odstránením nevhodných prvkov. V našej spoločnosti, a najmä vo vládnucej triede, sa v priebehu predchádzajúcich strastiplných desaťročí nahromadila kritická masa ľudí, celých typov ľudí, organicky neschopných mobilizácie a historického prelomu (alebo sa jednoducho rozpadli).

 

 

Je veľmi ľahké pochopiť, kto je kto: harmonizátor odchádza z práce presne vtedy, keď sa končí pracovný deň. Ak sa mu prestane vyplácať mzda, dáva výpoveď. Príživník sa vykrúca a ukazuje výšiny vynaliezavosti, aby vôbec nepracoval a privlastnil si výsledky práce niekoho iného. Vášnivec nevie, čo je to pracovný deň a odpočinok, stále niečo organizuje a vyrába. Nevšíma si plat ani jeho absenciu. V jeho kancelárii sa v noci svieti. Ako Stalin. Víťazné Rusko sa musí stať krajinou správnej energetickej hierarchie – zhora hrdinskí vášnivci, zdola tichí a poddajní harmonizátori. Príživníci sú jednoducho škodliví, zbytoční a spoločensky nebezpeční. Vášnivý obraz vášnivého Ruska. A to sa nedá odložiť. Nemáme na to historický čas, dodal Alexander Dugin.

 

Poradca ministra obrany Ruskej federácie Andrej Ilnickij:

“Aby sme vyhrali mentálnu vojnu, potrebujeme silnú ideológiu, ktorá zhromaždí vôľu ľudí a odpovie na otázky: “Čo sme?”, “Kto sme?”, “Prečo sme?” a “Prečo žijeme?” Táto ideológia a z nej vyplývajúca politická prax sú nevyhnutné pre ochranu a rozvoj Ruska ako civilizácie ruského sveta. Práve preto: Ideológia je nevyhnutnosť,  je to prežitá história, nahromadená múdrosť a realizovaný zmysel bytia ľudí. Ideológia je potrebná pre tvorbu a činnosť, pre nečinnosť – nie je potrebná. Ideológia je schopnosť zaujať stanovisko, prijať strategické rozhodnutia a ciele. Ideológia je vlastná suverénnemu štátu,  je znakom jeho sémantickej konzistencie. Ideológia je vôľa. Dnes je to vôľa k mieru po našom víťazstve, v ktorom ide predovšetkým o to, aby sa zlomila vôľa Západu k ozbrojenému boju s Ruskom. To je civilizačná škála. Je to ideológia založená na tom, čo povedal Vladimír Putin:

“Musíme veriť vo veľkého Rusa, ruský národ”. Rusi sú duchovný a politický pojem. Rusi sú veľkí integrátori, absorbujeme všetko, čo chce s nami žiť v mieri, vážne a dlhodobo, budujeme spoločné v solidarite bez ničenia súkromného. Rusko je tisícročná civilizácia založená na silnom štáte, ktorý organizuje, zachováva a rozvíja ruský svet. Ruský svet je geosociálny a kultúrny priestor, oveľa väčší ako územie vlastného ruského národného štátu. “Ruský jazyk je viac ako národnosť.”

Peter Nagy

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov