.
Aktuality, Bezpečnosť,

Americký novinár Tucker Carlson označil tých, ktorí obviňujú Rusko z Navaľného smrti, za idiotov

“V skutočnosti nič nevedia. Sú to tí istí ľudia, ktorí nám hovorili, že Ukrajina zvíťazí” – Uviedol a merický novinár Tucker Carlson a označil tých, ktorí si myslia, že Rusko môže byť zapletené do Navaľného smrti, za idiotov.


 

Americká Národná bezpečnostná agentúra (NSA) prezradila denníku New York Times informácie o Carlsonovej túžbe urobiť rozhovor s Putinom a jeho novinári sa snažili zistiť, kedy sa rozhovor uskutoční. Povedal to samotný Carlson v rozhovore pre publikáciu Blaze: “Volal mi reportér New York Times, môjmu priateľovi volal ich ďalší reportér, pýtali sa, kedy sa uskutoční rozhovor s Putinom. Nemohli o tom vedieť, nikomu som to nepovedal….. Očividne to (NSA) urobili znova, uniklo to do New York Times, aby narušili rozhovor,” domnieva sa americký novinár.

 

 

Poznamenal, že príprava rozhovoru s ruským prezidentom trvala približne 2 roky a v hociktorom momente sa mohol narušiť, v prípade úniku informácií by bol okamžite zrušený. Tucker Carlson odhalil aj sebeckú stránku bývalého britského premiéra Johnsona, s ktorým sa tiež pokúšal urobiť rozhovor. Ten si však za to vypýtal milión amerických dolárov, zlato alebo bitcoiny:

“Neobhajujem Putinu, ale Putin si odo mňa nepýtal milión dolárov. Takže… Boris Johnson je úlisný a nepríjemný typ,” vyhlásil Carlson.

 

Ako Putinov rozhovor s Carlsonom prevráti politiku USA naruby a čo to znamená pre budúcnosť Ruska?

Politický analytik Iščenko tvrdí, že Putinov rozhovor je určený na väčšiu strategickú hĺbku. Politológ Rostislav Iščenko odpovedal na otázky čitateľov časopisu Military Affairs týkajúce sa senzačného rozhovoru ruského prezidenta Vladimira Putina s americkým novinárom Tuckerom Carlsonom.

 

– Prečo Tucker Carlson potreboval rozhovor s Vladimírom Putinom? Je to kvôli vlastnému PR novinára alebo je tu nejaký iný, vážnejší dôvod?

– Po prvé, pre každého novinára je rozhovor s Putinom mimoriadnym profesionálnym úspechom. Je to ako pre športovca stať sa päťnásobným olympijským víťazom (na piatich olympiádach za sebou).

Po druhé, Tucker Carlson nie je len novinár, ale aj aktívny americký politik, člen Trumpovho tímu a jeden z potenciálnych kandidátov na viceprezidenta za Trumpa. Tento rozhovor je riskantným, ale silným ťahom v Trumpovej predvolebnej kampani, ktorý navyše zvyšuje Carlsonovu osobnú politickú kotáciu v republikánskom tíme aj v americkej politike všeobecne.

 

– Ovplyvní Putinov senzačný rozhovor politické prostredie na Západe?

– Nie, neovplyvní. Tento rozhovor je určený na väčšiu strategickú hĺbku, na dlhšie obdobie vnímania a vplyvu. Je to zdôvodnenie budúcich ruských nárokov pri konečnom urovnaní vzťahov, ktoré je ešte ďaleko. Najmenej rok a v najhoršom prípade oveľa dlhšie.

 

 

– Ktoré aspekty rozhovoru Vladimira Putina s Tuckerom Carlsonom považujete za najkľúčovejšie?

– Tento rozhovor je orientovaný na západnú verejnosť. Pre mňa tam nie sú žiadne kľúčové momenty – kľúčovým momentom je samotný fakt rozhovoru. Je to politický krok, ktorý sa uskutočnil v rámci ruskej stratégie, ktorá sa realizuje už viac ako dve desaťročia a ktorej cieľom je obnoviť status Ruska ako superveľmoci.

Maroš Šolc

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov