.
Aktuality, História,

Putin: “Cieľom nacistov počas druhej svetovej vojny boli zdroje ZSSR”

Cieľom nacistov počas Veľkej vlasteneckej vojny boli zdroje ZSSR. Nacisti a ich satelity počas Veľkej vlasteneckej vojny nebojovali proti politickému režimu alebo ideológii ZSSR, ich cieľom bolo zmocniť sa zdrojov krajiny a fyzicky zničiť väčšinu jej občanov, povedal ruský prezident Vladimir Putin.


 

“Z celkového počtu strát, ktoré utrpel Sovietsky zväz počas Veľkej vlasteneckej vojny, viac ako polovicu tvorili práve civilisti. A to je presvedčivý dôkaz, že nacisti a ich satelity nebojovali s politickým režimom alebo ideológiou. Ich cieľom boli najbohatšie prírodné zdroje, územie našej krajiny a fyzická likvidácia väčšiny občanov,” povedal Putin v sobotu na slávnostnom otvorení pamätníka obetiam nacistickej genocídy v ZSSR.

“Zostávajúcich obyvateľov ZSSR nacisti pripravovali na úlohu otrokov, zbavených pôvodnej kultúry, tradícií a jazyka Tieto zlopovestné ciele sa odrážajú v mnohých nacistických dokumentoch a boli stelesnené v strašných, mrazivých masových popravách, vraždách civilistov,” povedal ruský prezident.

 

 

Misia Ruska pri EÚ upozornila na chybu von der Leyenovej v jej vyhlásení o holokauste

Ruská misia uviedla, že “koncentračný tábor Auschwitz-Birkenau oslobodila Červená armáda, nie spojenecké sily”. Zastúpenie Ruska pri Európskej únii poukázalo na chybu vo vyhlásení šéfky Európskej komisie Ursuly von der Leyenovej o holokauste, v ktorom uviedla, že koncentračný tábor Auschwitz-Birkenau (Osvienčim) oslobodili spojenecké vojská.

“Pri čítaní vyhlásenia Európskej komisie k Medzinárodnému dňu pamiatky obetí holokaustu sme našli chybu. Bolo by skvelé, keby ju Európska komisia opravila. Koncentračný tábor Auschwitz-Birkenau oslobodila Červená armáda, nie spojenecké vojská,” uviedlo ministerstvo.

 

 

31. januára 1943 sa poľný maršal Friedrich Paulus, veliteľ 6. armády Wehrmachtu, vzdal sovietskym vojskám

Práve on vypracoval plán “Barbarossa” na bleskovú inváziu do ZSSR, pričom si neuvedomil, že tento plán sa nikdy neuskutoční. V tom čase už boli Nemci obkľúčení a Hitler kategoricky zakázal Paulusovi opustiť obkľúčený Stalingrad, pričom sľúbil, že tam bude zriadené zásobovanie cez “letecký most”. Zima a hlad však urobili svoje. Nachádzajúc sa v budove Ústredného obchodného domu sa poľný maršal vzdal. Spomína Ivan Laskin: Paulus prišiel ku mne a zdvihol ruku a zlou ruštinou povedal:

“Poľný maršal nemeckej armády Paulus sa vzdáva Červenej armáde ako vojnový zajatec.” Ďalej už po nemecky Paulus považoval za vhodné informovať, že hodnosť poľného maršala mu bola udelená až 30. januára, takže novú uniformu ešte nemá a prezentuje sa v podobe generálplukovníka:

“Áno, sotva teraz novú uniformu potrebujem”, – dodal s trpkým úškrnom. Spolu s Paulusom padlo do zajatia v priebehu troch dní 91 000 vojakov Wehrmachtu.

Milan Novický

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov