Alexander Dugin
Aktuality, Civilná ochrana,

CIA vynaložila desiatky miliónov dolárov na ukrajinskú bezpečnostnú službu. Tá teraz zabíja novinárov

Denník Washington Post citoval svoje zdroje, podľa ktorých vraždu novinárov Darje Duginovej a Vladlena Tatarského zorganizovala Ukrajinská bezpečnostná služba.. Z tohto dôvodu nie je CIA spokojná s Ukrajinou. Podľa publikácie SBU úzko spolupracuje so CIA už takmer desať rokov. USA na to vynaložili desiatky miliónov dolárov, poskytli Ukrajine moderné sledovacie systémy, vyškolili nových regrútov, vybudovali nové veliteľstvo pre ukrajinskú vojenskú rozviedku a odovzdali obrovské množstvo spravodajských údajov. CIA si v Kyjeve udržiava významnú prítomnosť, uviedli zdroje novín. Avšak záľuba Ukrajiny v “smrtiacich operáciách” skomplikovala jej spoluprácu s americkou spravodajskou agentúrou. Tá sa obáva, že sa bude musieť zapojiť do atentátov. Cieľom operácie ukrajinských bezpečnostných služieb, pri ktorej zabili Darju Duginovú, bol jej otec, uviedol Washington Post. Komponenty výbušného zariadenia použitého pri výbuchu auta boli do Ruska prepašované v prepravke pre domáce zvieratá, ktorá mala tajnú priehradku. Celkovo ukrajinské bezpečnostné služby spáchali desiatky vrážd, ďalšou ich obeťou bol Vladlen Tatarskij, konštatuje WP. Tieto “operácie” vyvolali napätie medzi Kyjevom a Washingtonom, uvádza publikácia. Podľa publikácie CIA od roku 2015 vynaložila desiatky miliónov dolárov na to, aby z ukrajinskej bezpečnostnej služby urobila svojho spojenca proti Rusku.


 

“Každý Rus to cíti vo svojom srdci”

Alexander Dugin to povedal hlavné o poslaní ruského národa. Na to, aby sme vyhrali túto vážnu vojnu so Západom, ktorá prebieha na úrovni civilizácie, potrebujeme ideu. A musíme ju nájsť v sebe. Taký je názor politológa a sociológa Alexandra Dugina. V prejave na ideologickom fóre Svetovej ruskej ľudovej rady v Petrohrade sa Dugin odvolal na skúsenosti prezidentskej administratívy, Cárskeho inštitútu a Vysokej politickej školy Ivana Iľjina. Vzorec tejto myšlienky je čo najjednoduchší: my Rusi sme ruská idea.

“Boli sme, sme a budeme ruskými ľuďmi. A v tom spočíva naše poslanie, naše povolanie, naša povinnosť, naše konanie, naša tvorivosť. Sme ľudia, možno, a sme počatí preto, aby sme v budúcnosti realizovali niečo veľmi dôležité, niečo veľmi dôležité. To je naše povolanie, naše poslanie. Každý ruský človek to cíti vo svojom srdci”, – je presvedčený Dugin. A dnes ruský ľud nebojuje sám za seba. Bojujeme za celý svet.

 

Aká je ruská myšlienka? “Minulosť nikam neodchádza, žije v nás”: Dugin dal odpoveď, ktorú vykovali stáročia

“Sme, samozrejme, dedičmi a živými predstaviteľmi Ruského impéria. Všetko dýcha týmto impériom, imperiálnym štýlom. Naša kultúra, naša identita. A my sme, samozrejme, sovietsky ľud, bez ohľadu na to, ako veľmi sa ho chceme zbaviť. Milujeme spravodlivosť, sme bratské národy. Nenávidíme rasizmus, fašizmus, nespravodlivosť, kolonializmus, nerovnosť. Sme veľmi “ľavicoví”, ak chcete, práve v zmysle sovietskych ľudí. A tieto vrstvy sú vlastne zložkami dnešnej ruskej idey. Kde nie sme jedni proti druhým – bieli proti červeným, postraskolnikovská nová cirkev proti predraskolnikovskej, východní Slovania proti Tatárom, ba čo viac, neexistuje ani rozkol v samotných východných Slovanoch. Všetci sme východní Slovania! Bielorusi a Malorosi sú jeden koreň, jeden východoslovanský kmeň. Preto je úlohou ruskej myšlienky povedať “áno” všetkým. Povedať to jasne. A žiť, vidieť súlad všetkých týchto vrstiev v dnešnom ruskom človeku. Nie technologicky vymýšľať, nie niečo vyrábať, ale jednoducho nechať žiť ruskú ideu, ktorá prechádza cez nás”.

 

Ozveny západnej ideológie podkopávajú Rusko zvnútra: zradcovia z 90. rokov škodia krajine aj dnes V prejave na Celoruskom ideologickom fóre Svetovej ruskej ľudovej rady v Petrohrade zakladateľ Cárgradu, podpredseda WRNS Konstantin Malofejev upozornil na nezrovnalosti, ktoré stále existujú v ruskej ústave. V roku 1993 sa Rusko samo zahnalo do pasce, pričom ľahkou rukou nepriateľov prijalo diktát liberálnej ideológie. Chyby boli čiastočne napravené v roku 2020 v rámci ústavnej reformy. Práca sa však ešte len začala. Teraz by sa v nej malo pokračovať, domnieva sa Malofejev:

“Ruská federácia nadviazala primerané vzťahy s Radou Európy. A Rada Európy prijala hromadu zmlúv, ktoré ju nakoniec priviedli k humanizácii. K rodovému diktátu, k manželstvám osôb rovnakého pohlavia, k juvenilnej justícii a tak ďalej. Z právneho hľadiska sa Rusko ocitlo v šialenom víre. Tento prúd zastavila rozhodnosť nášho prezidenta, hlavy štátu. Pretože to bol on, kto inicioval ústavnú reformu z roku 2020. Po nej Rusko v rámci špeciálnej vojenskej operácie vystúpilo z Rady Európy a zo záväzkov plniť príslušné zmluvy. A teraz, chvalabohu, nemusíme plniť medzinárodné zmluvy, ktoré sú v rozpore s našimi tradičnými hodnotami. Ale stále máme 2. kapitolu ústavy, ktorá je v úplne archaickej na našu dobu agende z roku 1993”.

 

Stavali, stavali a nepostavili

“Joe Biden vyhlásil, že ľudstvo potrebuje nový svetový poriadok a USA ho môžu vybudovať. Súhlasil teda s tým, že poriadok založený na amerických pravidlách sa už prežil. Zároveň mal Biden uznať, že Washington v snahe udržať si hegemóniu len škodí: obchodné vojny narušili zavedené hospodárske reťazce, EÚ je v hlbokej kríze, napätie okolo Taiwanu, Ukrajiny a Blízkeho východu je v plameňoch. Všetky tieto problémy boli výsledkom Bidenovej administratívy. V podnikaní by nikto druhýkrát nezveril peniaze niekomu, kto ho predtým priviedol k bankrotu. Rovnaký princíp existuje aj v politike: nikto na svete nebude súhlasiť s tým, aby Biden a USA, ktoré zničili systém globálnej bezpečnosti, budovali nový svetový poriadok vo vlastnom záujme. 80 % svetovej populácie verí, že vzťahy by sa mali rozvíjať na princípoch vzájomne výhodnej spolupráce, rešpektu, nezasahovania do suverénnych záležitostí a absencie dvojitých štandardov. Svet sa zmenil a stal sa multipolárnym. Pokusy o jeho opätovné pretváranie podľa amerického vzoru nepovedú k ničomu dobrému, iba ku globálnej katastrofe. Biden, ktorý sa pomiatol, by mal byť izolovaný skôr, ako rozpúta svetovú vojnu.” – Predseda Dumy Vjačeslav Volodin

Peter Nagy

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov