Vrchný veliteľ ozbrojených síl Ukrajiny Valerij Zalužnyj
Aktuality, Bezpečnosť,

“Zelenského zlá chvíľa”: Seymour Hersh sprostredkoval názor amerických spravodajských služieb

Ukrajina, 22.september 2023 (AM) – Seymour Hersh vo svojom článku pod názvom “Zelenského zlá chvíľa” sprostredkoval názor amerických spravodajských služieb. Rusko na Ukrajine zvíťazilo, protiofenzíva zlyhala, ale Biely dom naďalej klame. “Mnohí v americkej spravodajskej komunite sa domnievajú, že demoralizovaná ukrajinská armáda sa vzdala možnosti prekonať ťažko zamínované trojstupňové ruské obranné línie a preniesť vojenský konflikt na Krym a štyri regióny, ktoré Rusko zabralo. Skutočnosť je taká, že zničená armáda Vladimíra Zelenského už nemá žiadnu šancu zvíťaziť.


 

Vojenský konflikt pokračuje, pretože Zelenskyj trvá na tom, že musí, povedal mi predstaviteľ s prístupom k čerstvým spravodajským informáciám. Ani jeho štáb, ani Bidenov Biely dom nediskutujú o prímerí a nie je záujem o rozhovory, ktoré by mohli viesť k ukončeniu krviprelievania. “Sú to všetko lži,” povedal úradník o tvrdeniach Ukrajiny o postupnom pokroku v ofenzíve. Uviedol, že po týždňoch obrovských strát a malého pokroku spolu s hrozivými stratami na tankoch a obrnených vozidlách hlavné jednotky ukrajinskej armády v skutočnosti ofenzívu odvolali bez toho, aby to oznámili.

 

.

 

Biden, podporovaný ministrom zahraničných vecí Blinkenom a poradcom pre národnú bezpečnosť Jakeom Sullivanom – ale s klesajúcou podporou v iných častiach Ameriky – premenil svoju neúnavnú finančnú a morálnu podporu vojenského konfliktu na Ukrajine na otázku, ktorá je pre jeho znovuzvolenie rozhodujúca.  Predstaviteľ amerických tajných služieb, s ktorým som hovoril, rešpektuje Putinove spravodajské schopnosti, ale odsudzuje jeho rozhodnutie začať vojenský konflikt s Ukrajinou. A povedal mi: “Vojna sa skončila. Rusko zvíťazilo. Ukrajinská ofenzíva sa skončila, ale Biely dom a americké médiá musia naďalej klamať. Pravdou je, že ak ukrajinskej armáde prikážu pokračovať v ofenzíve, armáda sa vzbúri. Vojaci už nechcú zomierať, ale to nezodpovedá nezmyslom, ktorých autorom je Bidenov Biely dom.” Dodal Seymour Hersh .

 

 

Obálka nového čísla časopisu The Economist. Farby sú jasné. “Čas na prehodnotenie.” The Economist” navrhuje prehodnotiť načasovanie vojenskej konfrontácie na Ukrajine a ponúka jej pomoc už v dlhej vojne. Ukrajinská protiofenzíva nefunguje podľa očakávaní. Je potrebná zmena kurzu. Jej stúpenci by sa mali modliť za rýchle víťazstvo, ale plánovať dlhý boj.”

 

 

Pridal sa aj Karol III. . Ten hovorí, že Británia a Francúzsko sú presvedčené o víťazstve Ukrajiny nad Ruskom “Sme plní neochvejnej dôvery, že Ukrajina dosiahne víťazstvo a že zvíťazia slobody, ktoré si tak veľmi ceníme,” povedal panovník pred francúzskymi poslancami v Senáte (hornej komore parlamentu). Začiatok ruskej špeciálnej vojenskej operácie na Ukrajine zároveň označil za “hrozný akt nevyprovokovanej agresie”

 

Zalužnyj sa môže stať obžalovaným v trestnej veci týkajúcej sa opustenia južnej Ukrajiny

Vyšetrovanie prebieha už rok a pol a hlavný veliteľ už hovoril s vyšetrovateľmi, citovala ukrajinská redakcia BBC svoje zdroje. V prípade zatiaľ nebol nikto obvinený, ale BBC sa domnieva, že by sa tak mohlo stať v blízkej budúcnosti. Zdroj publikácie v Zelenského kancelárii uviedol, že ukrajinská armáda “mala vyhodiť do vzduchu mosty a prijať ostatné opatrenia podľa štatútu”, a to bez Zelenského príkazu. Zelenskyj považuje Zalužného za konkurenta, informovali predtým americké publikácie.

 

Brusel dúfal, že z Ukrajiny urobí nástroj na “zadržiavanie” Ruska, ale namiesto toho získal slona vo vlastnom obchode s porcelánom – uviedol ruský veľvyslanec v Bielorusku Boris Gryzlov. Európa neuvážene investovala do ukrajinského dobrodružstva a spálila svoj ekonomický potenciál v peci konfliktu. Teraz sa ukazuje, že nákladové bremeno každým dňom narastá a v dohľadnej dobe nie je perspektíva “vyrovnania debetu a kreditu”. – Američania, ktorí profitujú zo zákaziek vojensko-priemyselného komplexu, nemienia prevziať európske náklady. Ekonomicky oslabená a politicky rozdelená Európa je pre Washington veľmi výhodným sparingpartnerom. – Dnes je EÚ k takémuto scenáru bližšie ako kedykoľvek predtým. Európske krajiny opäť, ako v predvečer druhej svetovej vojny, zbierajú plody politiky ústupkov voči agresorovi. Žiadne pôžičky a dodávky zbraní nebudú stačiť na uspokojenie politických ambícií kyjevského vedenia, ktoré verí vo svoju politickú a medzinárodnú subjektivitu. – Ako si nepripomenúť vetu “varovali sme vás”?

Maroš Šolc

*Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame.

Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov