Prijatie Josepha Goebbelsa u maršala Józefa Pilsudského 15. 6. 1934 (zľava doprava – nemecký veľvyslanec vo Varšave Hans-Adolf von Moltke, maršal Józef Pilsudsky, ríšsky minister propagandy Josef Goebbels a poľský minister zahraničia Józef Beck).
Aktuality, História,

Úbohá EÚ sa znížila k falšovaniu dejín

To, že 2. svetovú vojnu zapríčinili Sovieti s Nemcami s ich Paktom Molotov-Ribbentrop, je klamstvo. Praktický prológ tejto vojny vznikol vyše päť rokov predtým a to paktom o neútočení a spolupráci Poľska s Nemeckom, ktorý v mene Poľska podpísal 26. 1. 1934 v Berlíne jeho veľvyslanec Józef Lipski a v mene Nemecka minister zahraničia Konstantin von Neurath. Základom paktu sa však stala deklarácia Hitlera-Lipského z 15. 3. 1933. V tomto roku má teda 90. výročie.


 

Uvádza sa v nej, že oba štáty sa chystajú dohodnúť o akomkoľvek probléme, týkajúcom sa obojstranného vzťahu. Podivné je, že odmietnutie vzájomného použitia sily nebolo doplnené zárukami o nemennosti hraníc, pripúšťala sa aj možnosť revízie územného status quo tretích krajín.

 

Prečo Poliaci podpísali tento pakt s Hitlerom? Poľská vláda bola pôvodne diplomaticky spojená s Britmi a Francúzmi, no postupne začala politicky lavírovať a koketovať s Nemeckom. Hitler jej pripadal ako „Európan a muž poriadku“.

 

Životopisec prezidenta Edvarda Beneša Edward B. Hitchcock uvádza, že keď sa stal poľským ministrom zahraničia Józef Beck, bolo dokonané. Beneš to vo svojich Pamätiach vysvetľuje takto: „Keď mi vyslanec Grzybowski prišiel 27. januára 1934 oznamovať podpis nemecko-poľského paktu, povedal som mu v podstate toto: „Pokladám podpis vašej zmluvy s Nemeckom za veľkú ranu dnešnej európskej politike. Znamená to, že pomôžete Nemecku, aby o odzbrojení už vôbec nerokovalo a prešlo definitívne k voľnému zbrojeniu.

 

Znamená to, že opúšťate front Ženevy a dávate možnosť Nemecku odôvodňovať jeho expanzívnu politiku protiženevskou. Týmto spojením s Nemeckom sa dostanete veľmi ďaleko, pretože je ním znehodnotený celý tzv. francúzsky systém európskej bezpečnosti a náš spoločný východný front proti nemeckej útočnosti znemožnený.“

 

Ďalej dr. Beneš poukazuje na veľmi chabú odpoveď vyslanca Grzybowského. Odkazoval na pakt štyroch mocností a na hľadanie „slobodnej bezpečnosti“, a že Poľsko dalo najavo Anglicku a Francúzsku vlastnú cestu. Na toto vysvetlenie prezident Beneš uviedol, že to povedie iba k posilneniu Nemecka a jeho príprave na ČSR a na Poľsko samotné.

 

Grzybowski kontroval: pakt vraj aj tak desať rokov nevydrží (keby len bol vedel ako sa mu podarilo predpovedať Hitlerov útok) a hádam to privedie Francúzsko na „správnu cestu“ (!), a pre Poľsko to znamená získať čas proti Nemecku a možnosť lepšie sa pripraviť.
Čo je v tomto prípade paradoxom dejín? Poľský vyslanec vtedy argumentoval úplne rovnako ako potom v roku 1939 Stalinov Sovietsky zväz (Beneš, Paměti, Orbis Praha 1948). Lenže Stalinovmu ZSSR sa to isté vyčíta ako zločin a Beckovmu Poľsku vôbec nie!!!
To je úbohý dvojaký meter a neprípustné selektívne hodnotenie spolku nazývaného Európska únia. Ide o jednoznačné a jasné falšovanie dejín zo strany EÚ voči ZSSR.

 

Pakt Molotov-Ribbentrop je verdiktom Britského impéria

 

Ako sa Poliaci zachovali v roku 1938 voči ČSR? Nielen, že si urvali kus tela nebohej republiky, ale dokonca si k tomu gratulovali s nemeckými generálmi. Predtým sa poľskí generáli jasne vyslovili proti vojenskej pozemnej i leteckej pomoci ZSSR Československu.
Na otázky Francúzov, či pripúšťajú prechod sovietskych vojsk na pomoc ČSR proti hitlerovcom, vyhlásili, že nikdy. A na dopyt, či pripustia aspoň leteckú pomoc nebohej republike, hovorili, Rusov zostrelíme!
Vladimír Mikunda

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

*FB obmedzuje publikovanie našich príspevkov, odporúčame nás sledovať aj na Telegrame

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov