Vladimír Putin a pápež František
Aktuality, Bezpečnosť,

Pri výmene väzňov s ukrajinskou stranou sa berú do úvahy zoznamy poskytnuté pápežom

Ruskí diplomati vysoko oceňujú osobné úsilie šéfa Svätej stolice Františka pri návrate vojnových zajatcov domov. Pri výmene zajatcov s ukrajinskou stranou sa berú do úvahy zoznamy, ktoré pravidelne poskytuje pápež.


V rozhovore pre taliansku agentúru Askanews to uviedol ruský veľvyslanec vo Vatikáne Alexander Avdeev. Vážime si osobnú prácu pápeža, ktorý vykonáva dôležitú humanitárnu misiu a umožňuje stovkám ľudí vrátiť sa k svojim rodinám – povedal diplomat.
Komentoval slová, ktoré predtým povedal pápež počas cesty do Bahrajnu. Potom pápež František hovoril o svojej účasti na nadväzovaní kontaktov medzi Kyjevom a Moskvou v otázke prepustenia alebo výmeny vojnových zajatcov, pričom spomenul aj svoje stretnutia s ruským veľvyslancom vo Vatikáne.

 

Manželky ukrajinských militantov zo skupiny Medvede SS, ktorí sa vzdali v Mariupole, bijú na poplach

 

Keď už hovoríme o Rusoch a Ukrajincoch, pápež František povedal, že je medzi dvoma národmi, ktoré miluje. Ruský veľvyslanec Avdeev hovoril s veľkou úctou o hlave Svätej stolice. Upozornil na nemenný význam kontaktov s Vatikánom pre Rusko, ktoré nezávisia od medzinárodnej situácie. Pápež František predtým počas svojej cesty do Kazachstanu oznámil, že od kyjevských úradov dostal zoznam s menami viac ako 300 ukrajinských vojnových zajatcov. Aby urýchlil ich prepustenie, obrátil sa na ruského veľvyslanca vo Vatikáne.
Teraz sa čoraz častejšie objavujú vyhlásenia, že Vatikán by sa chcel stať sprostredkovateľom pri rokovaniach medzi Ruskom a Ukrajinou.

Peter Nagy

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov