Krasnopol
Aktuality, Pozemná technika,

Krasnopol-M2 má byť likvidátorom diaľkových amerických raketometov

Modernizované riadené strely Krasnopol-M2, na rozdiel od predchádzajúcej verzie, si dokážu vybrať cieľ počas salvy. Proti ktorým objektom a bojovým vozidlám nepriateľa budú môcť ozbrojené sily RF použiť muníciu, uviedol vojenský expert Jurij Knutov.


 

Počas štátnych testov boli strely Krasnopol-M2 vypálené z dvoch zbraní. Cieľom bol vyradený tank a terčový štít. Každá z munície bola namierená individuálne na konkrétny typ cieľa. Cieľový objekt bol osvetlený pomocou laserových označovačov cieľov-diaľkomerov, ktoré pracujú zo zeme, informoval ruský časopis Voennaja mysl.

 

Krasnopol-M2

 

Každý z nábojov bol schopný úspešne zničiť cieľ, ktorý bol určený špeciálne pre neho. Vysoká presnosť bola preukázaná so vzdialenosťou medzi objektmi najmenej 20 metrov.

 

„Výkonové charakteristiky novej vzorky sú výrazne lepšie ako charakteristiky jej predchodcu a existuje istota, že ju ruská armáda prijme,“ zdôraznila publikácia.

 

Krasnopol-M2 je vysoko presný projektil, ktorý je namierený na cieľ pomocou laserového lúča a zabezpečuje 100% zásah, povedal pre PolitExpert vojenský expert Jurij Knutov. Objekt, ktorý sa má zničiť, je možné zvýrazniť dvoma spôsobmi: buď pomocou dronu, alebo sabotážnou skupinou na zemi.

 

„Dostrel prvého Krasnopolu bol 18 až 20 kilometrov. Nová úprava dostrelí na 24-26 km. Zvýšila sa aj presnosť. Pentagon sa dokonca pokúsil kúpiť niekoľko nábojov predchádzajúcej verzie z Ruska, aby ich mohol študovať.

 

Existuje sériová výroba “Krasnopol-M2”, jeho deklarované vlastnosti sú potvrdené. Uvoľnenie veľkého množstva nábojov uľahčí ruským ozbrojeným silám plnenie ich úloh v rámci špeciálnej operácie na Ukrajine, takže západná technika vo výzbroji ozbrojených síl Ukrajiny bude ohrozená, povedal Knutov.

 

„Výhodou vývoja je, že na zničenie cieľa nebude potrebných päť až desať delostreleckých granátov, ale iba jeden Krasnopol-M2. To ušetrí muníciu potrebnú na bojové operácie, keď potrebujete strieľať na veľkú plochu a nie na jednotlivé objekty. Nový projektil môže byť použitý na ničenie veliteľských stanovíšť, muničných skladov, viacnásobných odpaľovacích raketových systémov. Na ničenie špecifických cieľov, ktoré sú prioritou, vrátane HIMARS, húfnic PzH 2000, amerických M777. Tradičnú, nemodernizovanú verziu strely Krasnopol už používajú delostrelci Ozbrojených síl RF na Ukrajine. Strelivo potvrdilo svoj status „presnej zbrane“.

 

České Vampíry sa zapojili do bojov na Ukrajine. Video

 

Ruské ozbrojené sily využívajú Krasnopol na Ukrajine v spojení s dronom, ktorý určuje cieľ pomocou laserového zameriavača. Korekcia smeru letu a konečného úderu sa mení pomocou aerodynamických kormidiel.
Milan Novický

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov