Bell 407
Aktuality, Letectvo,

Bell 407 ako letecká ambulancia

Spoločnosť Bell Textron Inc., dcérska firma spoločnosti Textron (NYSE: TXT), oznámila, že podpísala zmluvu so spoločnosťou CareFlite na dodávku vrtuľníka Bell 407GXi vybaveného súpravou pre let podľa prístrojov (IFR).


 

“Spoločnosť CareFlite v súčasnosti prevádzkuje dva stroje Bell 429 s IFR a spolu s týmto novým Bell 407GXi významne rozširuje svoju pôsobnosť a môže poskytovať nepretržitú kritickú starostlivosť pacientom v severnom a strednom Texase,” uviedol Lane Evans, výkonný riaditeľ spoločnosti Bell pre Severnú Ameriku: “Sme veľmi radi, že ako Bell podporujeme CareFlite v jej aktivitách tým, že jej poskytujeme špičkové a spoľahlivé vrtuľníky.”

 

Okrem dvoch vrtuľníkov Bell 429, ktoré slúžia vrtuľníkovej leteckej ambulancii (HAA), prevádzkuje spoločnosť CareFlite päť ďalších strojov Bell 407. Tie zabezpečujú prepravu kritických pacientov a flotila spoločnosti CareFlite ich využíva na núdzové prevozy v Texase a Oklahome a na diaľkové prevozy pacientov v celom regióne.

 

“Vrtuľníky Bell nám od roku 1979 významným spôsobom pomáhajú zachraňovať životy. Za ten čas sa stali neoddeliteľnou súčasťou nášho poslania,” povedal Kevin Reynolds, generálny riaditeľ spoločnosti CareFlite, a pokračoval: “Už viac ako 40 rokov ich používame na záchranu pacientov v severnom a strednom Texase a sme veľmi hrdí na to, že sa nám podarilo rozšíriť našu existujúcu flotilu o ďalší stroj.”

Týmto nákupom sa spoločnosť CareFlite stala prvým prevádzkovateľom vrtuľníkovej leteckej ambulancie HAA, ktorý bude používať stroj Bell 407GXi IFR v severnom a strednom Texase.

 

Spoločnosť CareFlite vznikla v roku 1979 a pôvodne operovala len s jedným vrtuľníkom, ktorý sa delil medzi dve nemocnice. V súčasnosti spoločnosť CareFlite prevádzkuje sedem vrtuľníkových základní v nemocnici Texas Health Fort Worth Hospital, v zdravotníckom centre Methodist Dallas Medical Center, v zdravotníckom centre North Texas Medical Center Gainesville a na letiskách McKinney National Airport, Whitney, Granbury Municipal Airport a Burnet Municipal Airport. Od svojho založenia prepravila letecky viac ako milión pacientov a prevádzkuje aj špecializované výjazdy nemocničných tímov vrátane prepravy balónovou pumpou, ECMO, Impella, HROB (vysoko rizikové pôrody) a prepravy novorodencov.

 

Americké námorníctvo má nový bezpilotný vrtuľník. Video

 

Súprava na let podľa prístrojov umožňuje prevádzku vrtuľníka Bell 407GXi za všetkých poveternostných podmienok. Môže tak bezpečne, spoľahlivo a efektívne poskytovať možnosť prepravy viacerých osôb. Viac ako 1 600 týchto strojov je v prevádzke na celom svete. Ich počet letových hodín vo flotile presiahol 6 miliónov a aktívne sa podieľajú na leteckom výcviku, ako aj na vojenských, turistických a verejných misiách. Prístrojová doska Garmin G1000H™ NXi v lietadle 407GXi zvyšuje situačné povedomie a znižuje pracovné zaťaženie pilota tým, že poskytuje ľahko čitateľné informácie.

Karol Jerguš

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov