MiG-31K s raketami Kinžal
Aktuality, Letectvo,

Prvý letecký pluk s hypersonickým komplexom Kinžal sa stal súčasťou ruského diaľkového letectva

V rámci ruských leteckých a kozmických síl bol vytvorený prvý letecký pluk, ktorý je vyzbrojený hypersonickými systémami Kinžal. Posádky pluku už začali plniť úlohy bojového výcviku.


 

 

Samostatný pluk MiG-31K s raketami Kinžal bol dislokovaný v regióne Nižný Novgorod na letisku Savaslejka. Koncom minulého roka sa k nej pridala letka MiG-31K z 929. hlavného letového skúšobného strediska. Do konca tohto roka sa očakáva doplnenie pluku, do služby pôjde niekoľko ďalších modernizovaných stíhačiek.

 

 

Podľa Izvestija s odvolaním sa na zdroje z ministerstva obrany je nový pluk podriadený veliteľstvu diaľkového letectva, plánuje sa, že MiG-31K spolu s bombardérmi a nosičmi rakiet bude útočiť na najdôležitejšie nepriateľské ciele. Ako povedal bývalý veliteľ 4. armády letectva a protivzdušnej obrany generálporučík Valerij Gorbenko, preradenie MiG-31K do diaľkového letectva výrazne uľahčuje plánovanie spoločných akcií stíhačiek a raketových nosičov. MiG-31 je nadzvukové lietadlo, ktoré sa perfektne hodí na spoločné údery.

 

Raketový systém Kinžal: čo dokáže tento bleskurýchly vrah lietadlových lodí?

 

Lietadlá nového pluku už začali vykonávať bojové výcvikové misie, do Sýrie bola nasadená dvojica MiGov-31K spolu s diaľkovými bombardérmi Tu-22M3. Interceptory sa zúčastnia spoločných cvičení námorníctva a ruských leteckých a kozmických síl v Stredozemnom mori, kde budú vypracovávať údery proti skupinám nepriateľských lodí. Lietadlá odleteli zo základného letiska na ruskú leteckú základňu Khmeimim, odkiaľ budú pôsobiť. Ďalšou úlohou MiGu-31K, ktorý sa objaví pri pobreží Sýrie, je vycvičiť posádky v operáciách nad morom a zoznámiť sa s novým pravdepodobným dejisko operácií.

Milan Novický

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov