Foto: MOSR
Aktuality, Bezpečnosť,

Minister obrany Naď zahral na rusofóbnu strunu: Rusi napadnú koho chcú a kedy sa im to hodí

Minister obrany Jaroslav Naď informoval, že slovenskí vojaci dorazili s húfnicami Zuzana 2 do Lotyšska. Pod príspevkom, ku ktorému pripojil aj fotku, sa rozhorela debata, pričom na niektoré komentáre zareagoval aj samotný minister. A niekoľko reakcií sa týkalo aj Ruska .


 

Naď zverejnil príspevok na sociálnej sieti Facebook. „ Naši vojaci so Zuzanami 2 šťastne dorazili do Lotyšska. Po viac ako 1300 km pred pár minútami dorazili michalovskí delostrelci do lotyšského Adaži, kde striedajú svojich kolegov. Nech sa vám darí, buďte zdraví. Pri tejto príležitosti privítal našich profesionálov pplk. John Benson, kanadský veliteľ battle group,“ napísal. Poďakoval všetkým vojakom, ktorí sa vracajú domov. Ďakuje im za pôsobenie v prospech mieru a stability.

 

 

Pod príspevkom sa rozhorela debata, pričom na niektoré z názorov reagoval aj samotný Naď. „Brat proti bratovi povstane? Čo je to za nezmysel?“ pýtal sa jeden z užívateľov.
„Rusi napadli Ukrajinu, predtým Poliakov, Československo. To sú fakty. Slovan Neslovan, Rusi napadnú toho, koho chcú. A kedy im to vyhovuje,“ odpovedal Naď.

 

Americká rozviedka zistila termíny ruského „vpádu“ na Ukrajinu

 

Užívateľ s menom Bernolakovo Orchidea sa následne spýtal, kedy Rusi napadli Československo . „1968 a zostali do 1991. 23 rokov okupácie. Jednoducho slovanskí bratia ako struk,“ zareagoval Naď.

 

 

A aké ďalšie reakcie ľudia písali? „A že si Nemcov nespomenul a Američanov … tí koho všetko napadli, rýchlo si zabudol,“ odkázal mu jeden z užívateľov. Aj ďalší sa pridávali v podobnom duchu: „Nie náhodou Nemci napadli Československo? Poľsko? Zabudli ste? Haha, trapas,“ zaznelo.

 

„Pán Naď, Nemci napadli všetkých. To sú aj fakty. Keby Nemci nezačali vojnu, tak by tu Rusi neboli, ani v Poľsku ani v Lotyšsku… ani teraz NATO na Ukrajine. Je potrebné sa pozerať na celú realitu. Vy akoby ste chceli podporovať vojnu. Prečo sa nesnažíte, alebo všeobecne nesnažíme, o mier a spoluprácu? Len pozor na to, aby sme neboli zneužití. To je už vo vašej kompetencii,“ napísala iná používateľka.

 

Posledná vojna NATO

 

„Rusi napadli, to môže minister niečo také povedať. To ako keby si povedal, že hlavné mesto Slovenska je stále Praha ,“ napísal ďalší sledujúci.
„ To neboli len Rusi, boli to H, PL, v 68 a bolo to na pozvanie vlády, ja si to pamätám, vy určite nie,“ zmienil svoj pohľad na vec ďalší používateľ.

Maroš Šolc

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov