George Soros
Aktuality, Bezpečnosť,

Spisovateľ Prilepin: Je čas prirovnať Sorosove štruktúry k organizácii Islamského štátu

“Hlavným cieľom aktivít fondov amerického akciového špekulanta a sponzora „farebných revolúcií“ Georga Sorosa, ako aj ďalších s ním spojených štruktúr, je systematické pokračovanie roku 1991 a všetkých tých úloh, ktoré neboli vtedy naplnené.” Na tlačovej konferencii v Moskve to povedal ruský spisovateľ Zachar Prilepin.


 

„Všetky tieto rôzne štruktúry samozrejme veľmi často súvisia so vzdelaním, osvetou, mládežou, dospievajúcimi, so všetkým ostatným – existuje kolosálny systém názorov, systémotvorné formy, ktoré vytvárajú predstavu o realite ako takej. To môže priamo súvisieť s vojnou a tu sa trochu zastavme, povedzme – ako to, prečo vyhrali Američania? V skutočnosti sa to týka tisícky rôznych vecí, podrobností týkajúcich sa literatúry, filozofie, sociológie, postavenia Rusov a iných národov v krajine atď. A pochádzajú z jednej strany – tu je Lichačevova spoločnosť, tu je Puškinova knižnica, tu je univerzita, niečo iné a všade majú úplne rovnaký cieľ. Tento cieľ je systematickým pokračovaním roku 1991 a všetkých tých úloh, ktoré neboli úplne dokončené. To si musíme pripomínať, “uviedol Prilepin.

“Soros sa navyše nijako zvlášť neskrýva v najdôležitejších okamihoch našej modernej ruskej histórie.”

To znamená, že udalosti sa začínajú na Kryme na Donbase, prirodzene navrhuje v roku 2015 investovať kolosálne peniaze na Ukrajine, aby pomohli ukrajinskej demokracii, ale v skutočnosti – vojne, aby Slovania zabíjali Slovanov, a „Ukrajincov ”Alebo, aby Ukrajinci zabíjali Rusov.
A všetko ostatné, od propagandy drog až po propagandu najšialenejších kvázi feministických názorov – všade  sa vyskytuje Soros.“ Poznamenal spisovateľ.

 

„Malo by to byť zakázané, podobne ako je napríklad zakázaná organizácia Islamský štát v Rusku. Jedná sa o úplne rovnocenné, rovnostranné, identické koncepty, ktoré sa musia a priori okamžite zamedziť vo vnútri Ruska. Nakoniec, už od roku 2001 sme to mali urobiť, “uzavrel Zachar Prilepin.

 

Soros sa stal spolumajiteľom denníka SME
Denník SME a vydavateľstvo Petit Press po siedmich rokoch menia majiteľa. Investičná skupina Penta, ktorá vlastnila menšinový 34% podiel, definitívne odchádza z vlastníckej štruktúry. Jej doterajší podiel kupuje medzinárodný fond Media Development Investment Fund (MDIF), ktorý je spojený s americkým finančníkom Georgeom Sorosom. Ten už v 90-tych rokoch vydavateľstvu pomohol prekonať náročné obdobie za vlády Vladimíra Mečiara pôžičkou, za ktorú vybudovalo vydavateľstvo svoje prvé tlačiarne.

 

Ďalšími investormi sú manažéri spoločnosti Alexej Fulmek, Peter Mačinga a bývalý vlastník spoločnosti Azet.sk a spravodajského portálu aktuality.sk Marek Václavík, ktorí kupujú zvyšných 5,5% akcií. Fond MDIF vznikol v roku 1996 a je financovaný skupinou nadácií a investorov. Aktuálne disponuje prostriedkami v objeme 240 miliónov dolárov a spravuje mediálne aktíva v hodnote 114 miliónov dolárov. Medzi najväčších podporovateľov fondu patrí Open Society Fundations miliardára a filantropa Georga Sorosa.

Maroš Šolc

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov