Ilustračné foto
Aktuality, Bezpečnosť,

„Prínos žiadny, hlúposť maximálna“: Satanovskij označil alarmujúce znamenie v rozhovore Putina s Bidenom

Rusko, 1. február 2021 (AM) – Politológ Jevgenij Satanovskij sa vyjadril k telefonickému rozhovoru medzi prezidentmi Ruska a USA Vladimirom Putinom a Joeom Bidenom. Obzvlášť alarmujúcim znakom je podľa experta inkontinencia amerického vodcu.


„Je tu nulový prínos, maximálna hlúposť a veľa škody,“ ocenil podobný výraz Washingtonu.

 

Známy politológ Jevgenij Satanovskij vo svojom autorovom televíznom kanáli „ ARMAGEDDONYČ “ upozornil na jeden dôležitý detail nedávneho telefonického rozhovoru medzi dvoma prezidentmi – Vladimirom Putinom a Joeom Bidenom.

“S USA sa deje niečo čudné. Pripomína staré dobré ruské príslovie:” Aj my sme kedysi boli klusákmi.

“Biely dom s hlbokým uspokojením konštatuje, že Biden sa v rozhovore s Putinom„ nezdržal “, uviedol politológ . Takže to je ťažko cnosť, keď jeden z účastníkov je chladnokrvný ako skrtič – hroznýš, konkrétny a pragmatický, a druhý chrlí sliny. “

 

Odborník naznačil, že takýmto spôsobom možno teraz Spojené štáty umiestňujú „úspešný rozhovor na najvyššej úrovni: strácajte nervy, nevedno prečo a nikam sa neposúvajte.”  Satanovskij reagoval na takúto expresiu amerického establišmentu veľmi skepticky.

„Veľmi alarmujúci znak extrémnej slabosti americkej vládnucej triedy.” Satanovský pozoruje podobnú situáciu vo Washingtone aj vo vzťahu k Pekingu.

“Vystrašiť Číňanov je rovnako zbytočné ako mlátiť do skaly, alebo topiť rybu v rieke. Ryba sa neutopí, skala sa nerozpadne,” varoval expert. ”

 

Alexej Puškov, predseda komisie Rady o informačnej politike, komentoval nedostatok zdržanlivosti v slovách amerického lídra, senátor nepovažuje zdržanlivosť v súčasnosti za zbytočnú.

„Za súčasných podmienok, keď napätie neutícha, ba dokonca rastie, by zdržanlivosť nebránila prezidentovi USA v prístupe k medzinárodným záležitostiam,“ napísal Puškov na svojej stránke na Twitteri.

 

Nový americký prezident Joe Biden absolvoval v utorok prvý telefonát s ruským prezidentom Vladimirom Putinom od svojho nástupu do funkcie. Biden počas rozhovoru vyjadril znepokojenie z otravy a zo zatknutia ruského opozičného politika Alexeja Navaľného a tiež z policajných zásahov voči jeho priaznivcom. Uviedla to hovorkyňa Bieleho domu Jen Psakiová, ktorú citovala agentúra AFP.

 

Znepokojenie vyjadril Biden podľa jej slov aj z „agresie“ Ruska voči Ukrajine, pričom potvrdil „silnú podporu“ USA pre „suverenitu Ukrajiny“. Biden údajne hovoril tiež o masívnej kybernetickej špionáži pripisovanej Rusku, uviedli podľa agentúry AP dvaja vysokopostavení americkí činitelia oboznámení so situáciou.

 

Biden podľa týchto zdrojov Putinovi povedal, že jeho administratíva preveruje masívny hackerský útok na počítačové systémy americkej vlády, ktorý je pripisovaný Moskve, a tiež správy o tom, že Rusko ponúkalo odmeny za zabitie Američanov v Afganistane. Rusko obe tieto obvinenia popiera.

 

Telefonát medzičasom potvrdil aj Kremeľ. Informoval, že ruský prezident Vladimir Putin zablahoželal Bidenovi k začiatku jeho funkčného obdobia. Putin podľa tlačovej služby Kremľa zároveň vyjadril podporu “normalizácii“ vzťahov Ruska s USA. Kremeľ tiež informoval, že obaja lídri vyjadrili spokojnosť s dohodou o predĺžení zmluvy New START, ktorá obmedzuje počet amerických a ruských strategických jadrových zbraní.

Karol Jerguš

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov