.
Aktuality,

Nikolaj Starikov: Dva závery z toho čo sa dnes stalo a deje v USA

Rusko, 08. január 2020 (AM) – Záver prvý: Donald Trump už nebude kandidátom na prezidenta USA. Skutočnosť, že nebude prezidentom USA, bola jasná už v novembri. Teraz je zrejmé, že Republikánska strana ho už nebude nominovať.


 

Opýtajte sa prečo? Odpoviem: pretože hlavnou vecou v politike je primeranosť a v americkej politike navyše existuje aj hra podľa pravidiel. Donaldovi Trumpovi opakovane naznačovali, že začína porušovať tieto veľmi spísané (a čo je najdôležitejšie – nepísané) pravidlá štátnej politiky. Porazený má právo žalovať, správať sa ako nepochopený, alebo neuznaný politický génius. Keď však tancoval všetok tento rituálny tanec, musí odísť. Nemá právo svojimi vyhláseniami alebo činmi spochybňovať legitimitu volieb a povesť amerického politického systému ako celku. Trump mal vypnuté živé vysielanie, potom bol zablokovaný Twitter, teraz boli zablokované všetky účty na všetkých sociálnych sieťach.

 

Teraz druhý záver. USA vytvorili model demokracie, ktorý je vhodný pre samotné USA, alebo skôr pre ich politické zriadenie. Preto sú demonštranti, ktorí vtrhli z budovy parlamentu, dobrí, nech sa to deje kdekoľvek, v záujme Washingtonu. Tam, kde pomáha dostať k moci proamerických politikov. Rovnaký vývoj udalostí v samotných štátoch je hanbou, porušením demokracie a v prípade takéhoto vývoja udalostí môžete niekoho úplne pokojne zastreliť. Doslova.

 

To znamená, že existujú dve demokracie, obe americké. Jeho exportná verzia s farebnými revolúciami, s distribúciou súborov cookie, so zásahmi do vnútorných záležitostí, neustále požaduje, aby orgány tretích krajín nepoužívali silu. A je tu druhá možnosť, keď je možné a potrebné urobiť všetko, čo je v záujme tých, ktorí majú moc.

 

Všeobecný záver: je zbytočné im niečo vysvetľovať, nemá zmysel ich nabádať, toto všetko musíte vedieť a mať na pamäti v predvečer nadchádzajúcich volieb v Rusku.

Nikolaj Starikov

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov