Šéf Čečenska Ramzan Kadyrov
Aktuality, Bezpečnosť,

Čečenský prezident Ramzan Kadyrov oslovil svojich bratov Arménov a Azerbajdžancov

Rusko, 30.september 2020 (AM) – Šéf Čečenska Ramzan Kadyrov apeloval na arménsky a azerbajdžanský národ s výzvou na zastavenie nepriateľstva.


„Dnes prichádzajú alarmujúce správy opäť z Náhorného Karabachu, Azerbajdžanu a Arménska. Všetky strany zapojené do tohto dlhotrvajúceho konfliktu sa navzájom obviňujú zo začiatku ďalších nepriateľských akcií, strieľajú zo všetkých druhov zbraní a v dôsledku toho je veľa civilných obetí.

 

Z Náhorného Karabachu sa stala krvácajúca rana, ktorú niektoré sily nedajú uzdraviť. Touto bolesťou trpí celý Kaukaz, všetky bratské národy v regióne. Rusko vynakladá obrovské úsilie, aby prinútilo strany v konflikte, aby si sadli za rokovací stôl. Ale preto je potrebné raz a navždy zastaviť nepriateľské akcie.

 

Kaukaz je územie, kde žije mnoho národov so starodávnou kultúrou. Všetky spája rodinné, historické a kultúrne korene. Preto pre každého kaukazana nie je nešťastie suseda cudzie, týka sa ho priamo.

V našich, kaukazských zvykoch treba byť zdržanlivý, múdry, a to aj napriek všetkým bolestiam strát, ktoré vznikli. Naši otcovia a dedovia vždy našli múdre rozhodnutia v tých zdanlivo beznádejných situáciách, pretože sa spoliehali na naše tradície a uprednostňovali zákony úcty, rovnosti, bratstva, cti a odvahy.

 

Vyzývam bratské azerbajdžanské a arménske národy, aby zastavili nezmyselné krviprelievanie, ktoré vedie konflikt čoraz ďalej k porozumeniu rozumu a ľudskosti. V tejto situácii by ste nemali hľadať vinníkov v opačnom smere a tých, ktorí vystrelili ako prví.

 

Čečenský národ, ktorý dokonale pozná cenu vojny a mieru, vás vyzýva, aby ste prestali, zmenili svoj hnev na zdravý rozum, pokorili svoju hrdosť a dali otcom a matkám príležitosť vidieť svoje deti v bezpečí a zdraví.

Navrhujem, aby sa celé svetové spoločenstvo, OSN, všetky susedné štáty, duchovní okamžite pripojili k tomuto procesu a vrátili mier na Kaukaz! ““ uviedol Ramzan Kadyrov

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov