Ilustračné video
Aktuality, Bezpečnosť,

Americký policajt vystrelil granát so slzným plynom priamo do hlavy protestujúceho. Video

USA, 5.jún 2020 ( AM ) – Americký policajt vystrelil granát so slzným plynom priamo do hlavy protestujúceho v jeho tesnej blízkosti. A tesne pred týmto jeho kolega mu uštedril dávku sprejom do tváre. Aj napriek skutočnosti, že nebol vyzbrojený:


 

 

V utorok večer nehľadiac na zákaz vychádzania sa pri Bielom dome zišli protestujúci, ktorí skandovali rôzne slogany, vrátane výziev na odstúpenie prezidenta Donalda Trumpa. Prezident Trump na Twitteri označil Washington za “najnebezpečnejšie miesto na zemi”. Podľa oficiálnych informácií včera protestujúci v hlavnom americkom meste zapálili policajné auto, dvaja policajti boli zranení a celkovo bolo zadržaných asi 300 protestujúcich.

 

Americkí policajti včera niekoľkokrát vystrelili na novinárku redakcie Sputnik gumovými projektilmi. K incidentu došlo počas protestov pri Bielom dome. Novinárke nepomohol ani niekoľkokrát predložený novinársky preukaz. Nicole Roussellová, novinárka Sputnika vo Washingtone, povedala, že na ňu americká polícia niekoľkokrát vystrelila, keď pracovala na protestoch kvôli smrti Georgea Floyda, hoci opakovane tvrdila , že je novinárkou. Nakoniec si “odniesla” tri rany od gumových projektilov a omračujúcich granátov.

Vlna protestov a nepokojov prepukla v amerických mestách po smrti Afroameričana George Floyda v Minneapolise pri jeho zadržaní policajtmi. Na internete sa objavili zábery, na ktorých je vidieť, ako muži nasadili putá, zrazili ho k zemi a jeden policajt mu pritlačil krk kolenom. Na videu zadržaný niekoľkokrát hovorí, že nemôže dýchať, potom mlčí. Zomrel na resuscitačnom oddelení. Štyria policajti boli prepustení, jeden obvinený z usmrtenia z nedbanlivosti. V New Yorku bol vyhlásený zákaz vychádzania po ôsmej hodine večer.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov