© Foto:TASR
Aktuality, Bezpečnosť, Civilná ochrana,

Novým ministrom obrany sa stal Jaroslav Naď

Slovensko, 21. marec 2020 (AM) – Novým ministrom obrany je od dnešného dňa Jaroslav Naď. Rezort obrany mu popoludní formálne odovzdal doterajší minister obrany Peter Gajdoš.


Nový minister pôsobil v oblasti obrany a bezpečnosti takmer 20 rokov. PhDr. Jaroslav Naď, PhD. sa narodil 21. marca 1981 v Nitre. Vyštudoval politológiu na Univerzite Mateja Bela v Banskej Bystrici, na tej istej univerzite robil aj rigoróznu skúšku z medzinárodných vzťahov a bezpečnosti. Tretí stupeň vysokoškolského vzdelania ukončil z národnej a medzinárodnej bezpečnosti na Akadémii ozbrojených síl Milana Rastislava Štefánika v Liptovskom Mikuláši.

V rokoch 2004 až 2013 Naď pracoval na Ministerstve obrany SR na rôznych pozíciách. Napríklad ako zástupca riaditeľa Odboru medzinárodných vzťahov, riaditeľ Kancelárie štátneho tajomníka a jeho poradca, ale tiež ako generálny riaditeľ Sekcie obrannej politiky, medzinárodných vzťahov a legislatívy. V rokoch 2012 až 2013 bol diplomatom, konkrétne vedúcim sekcie obrany na Stálej delegácii Slovenska pri NATO a na Stálom zastúpení Slovenska pri Európskej únii.

Pôsobil tiež ako zástupca riaditeľa mimovládnej organizácie Globsec a jej expert na obranu a medzinárodnú bezpečnosť. Bol riaditeľom mimovládnej organizácie Slovenský inštitút pre bezpečnostnú politiku. Politickú kariéru začal v roku 2018, kedy sa stal poslancom obecného zastupiteľstva a vicestarostom obce Hrubá Borša. V hnutí Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti bol expertom na oblasť medzinárodnej bezpečnosti a obrany a na oblasť spravodajských služieb a tiež tieňovým ministrom obrany.

Minister Naď pôsobil aj v rámci mimovládneho sektora. Do politiky odišiel z pozície riaditeľa Slovenského inštitútu pre bezpečnostnú politiku.

Video: Bojové vozidlo Zetor Gerlach s certifikáciou protimínovej odolnosti na úrovni 8 kg TNT potvrdil možnosť vývoja ešte odolnejšej verzie

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov