©dvids
Aktuality, Bezpečnosť, Civilná ochrana,

Rušia Američania svoje Iracké základne v al-Qaim kvôli koronavírusu? Video

Americká armáda sa v nadchádzajúcich týždňoch stiahne z al-Qáimu a dvoch ďalších kľúčových vojenských základní v Iraku. Rozhodnutie opustiť tri zo svojich ôsmich základní v Iraku je znakom toho, že sa USA usilujú výrazne znížiť svoju stopu v krajine. Prichádza uprostred zvýšeného napätia s irackou vládou a Iránom. Tento týždeň sa konal obrad v Al-Qaime, kde USA formálne odovzdali irackej armáde vybavenie, ktoré jej pomôže zaistiť bezpečnosť v tejto oblasti.


 

Skončí akákoľvek prítomnosť USA na irackej strane hranice so Sýriou. Základňa je postavená na troskách jednej z najstarších irackých železničných staníc, neďaleko malého rovnomenného mesta pozdĺž rieky Eufrat. Táto oblasť bola prvým miestom v Iraku, ktoré sa v roku 2014 dostalo do rúk skupiny ISIS, a jedným z posledných, ktoré vzali späť iracké sily v novembri 2017. Po víťazstve proti ISIS v tejto oblasti iránska milícia prevzala kontrolu nad oboma stranami hranice. Aj keď iracké bezpečnostné sily pôsobili aj okolo al-Qaimu, teraz je hlavne pod kontrolou jednej z týchto milícií.

 

Iránske skupiny sa stali súčasťou irackých oficiálnych bezpečnostných síl a získali moc. Aj keď v al-Qáime Američania prevzali kontrolu nad základňou, mimo základne boli cesty posiate vlajkami a billboardmi zobrazujúcimi iránskeho najvyššieho vodcu, muža, ktorého niektoré skupiny považujú za svojho náboženského vodcu a veliteľa.

 

Brigádny generál Vincent Barker navštívil al-Qaim 17. marca 2020. Barker podpísal prevod dokladov o autorite na 8. iracké vojenské letectvo. V dôsledku úspešných operácií irackých bezpečnostných síl proti ISIS sa koaličné sily presunuli na iné iracké základne, aby pokračovali v partnerstve proti ISIS :

 

Podľa miestnych zdrojov však Americká armáda údajne opúšťa tieto vojenské základne kvôli hrozbe koronavírusu. Ďalšie video zachytáva okamih núdzovej evakuácie americkej armády z troch relatívne veľkých amerických vojenských základní v Iraku. Dôvodom je podľa miestnych zdrojov hrozba šírenia koronavírusu. Vo videu vidíte, ako americké jednotky v zhone evakuujú svoju vojenskú základňu v oblasti al-Qaim, odstraňujú stany, vybavenie, zbierajú zbrane a strelivo. Všetky veci, ktoré nie sú potrebné, sú zničené, čo naznačuje, že Washington je odhodlaný nevrátiť sa do tohto vojenského zariadenia:

https://twitter.com/RebeccaRambar/status/1239986389585809408

 

 

 

 

 

 

Doteraz existovali informácie, že americké ministerstvo obrany sa rozhodlo evakuovať americkú armádu z Iraku kvôli rýchlemu šíreniu koronavírusovej infekcie v tejto krajine, pretože pred dvoma mesiacmi Washington oznámil, že nemá v úmysle stiahnuť svoje jednotky z Iraku. ,

V súčasnosti je známe, že evakuovaná americká armáda sa dodáva do väčších amerických vojenských základní v tejto krajine, odkiaľ sa očakáva, že vojenský personál bude evakuovaný lietadlom.
Подробнее на: http://avia.pro/news/ekstrennaya-evakuaciya-amerikanskih-voennyh-iz-iraka-iz-za-koronavirusa-popala-na-video

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov