Iveco 4×4 MPV, foto: Iveco
Aktuality, Bezpečnosť, Pozemná technika,

Iveco Defence poskytne 918 kusov viacúčelových bojových vozidiel holandskej armáde

Talianska spoločnosť Iveco Defense Vehicles podpísala zmluvu s holandským ministerstvom obrany o poskytnutí úvodných 918 kusov multifunkčných vozidiel s chráneným označením „12kN“. Zmluva bola podpísaná minulý mesiac na výstave NIDV v holandskom Rotterdame.


Stredné taktické vozidlá Iveco ( Medium Tactical Vehicle – MTV ) boli navrhnuté tak, aby kombinovali vysokú taktickú mobilitu 4×4, vysokú ochranu posádky a optimálny výkon v teréne spolu s vysokou nosnosťou.

MTV sa vyznačuje vynikajúcimi schopnosťami modularity a systémovej integrácie vo všetkých variantoch radu: mäkká strecha, pevná strecha, pick up, preprava techniky, alebo osôb, na podporu rôznych vojenských jednotiek, od vojenských námorných síl, letectva po špeciálne operačné jednotky a vojenskú políciu. Pri navrhovaní MTV sa brali do úvahy faktory ako vysoká spoľahlivosť, ľahká údržba a nízke náklady na životný cyklus. Tieto faktory viedli výber hlavných zostáv k komponentom, ktoré ponúkajú preukázaný výkon a spoľahlivosť vozidla v najrozmanitejších a najnáročnejších podmienkach prostredia.

foto: Iveco

Bojové vozidlá Iveco sa podieľajú na dodávaní inovatívnych automobilových a ochranných riešení, ktoré zodpovedajú potrebám vojenských zákazníkov na celom svete. Spoločnosť vyrába špeciálne logistické, chránené a obrnené vozidlá vo svojom závode v Bolzane v severnom Taliansku. Uvádza tiež na trh celú komerčnú škálu prispôsobenú požiadavkám vojenského používateľa.

Doteraz spoločnosť dodala holandskej armáde mnoho vozidiel zo svojej ponuky komerčných a vojenských výrobkov, vrátane nákladných automobilov na prepravu techniky Iveco Stralis 6 × 2, Trakker 8 × 8 pre hasičský zbor armády a EuroCargo 4×4 pre holandských mariňákov v karibiku.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov