Zdroj: MO SR
Aktuality, Bezpečnosť,

Na Lešti začalo najväčšie tohtoročné vojenské cvičenie ozbrojených síl Slovenský štít 2019

Profesionálni vojaci si od dnešného dňa v priestoroch Centra výcviku Lešť a Posádkového cvičiska Kolíňanský vrch preveria svoje spôsobilosti a pripravenosť plniť úlohy v rámci cvičenia Slovenský štít 2019 (Slovak Shield 2019), ktoré je najväčším tohtoročným vojenským cvičením Ozbrojených síl SR a zároveň aj medzinárodným cvičením, na území Slovenska. Celkovo sa na cvičení na Lešti zúčastňuje takmer 1 500 príslušníkov Ozbrojených síl SR. Súčasne sa na území Slovenska konajú aj podporné cvičenia Vzdušný štít (Air Shield 2019) a Jasné znamenie 2019 (Clear Sign 2019).


„Cvičenie Slovenský štít 2019 je najvýznamnejším národným cvičením našich ozbrojených síl s medzinárodnou účasťou, počas ktorého si profesionálni vojaci spolu s kolegami z krajín V4, Portugalska a USA preveria v náročných podmienkach svoju pripravenosť,“ povedal minister obrany SR Peter Gajdoš. Ako ďalej doplnil, celkovo sa na cvičení Slovenský štít 2019 a s ním súvisiacich cvičeniach zúčastňuje takmer 2 500 vojakov.

Medzinárodné cvičenie Slovenský štít 2019 je rozdelené na veliteľsko-štábnu časť,  v rámci ktorej si vojaci preveria systém velenia a riadenia mechanizovanej brigády pri plánovaní a riadení bojových operácií a práporné taktické cvičenie s bojovými streľbami, ktoré je zamerané na obranu suverenity a územnej celistvosti Slovenskej republiky.

Cvičenie Slovenský štít sa bude konať do 12. novembra 2019.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov