.
Aktuality, Pozemná technika,

Prečo Američania nepriznávajú, že Rusi im zostreľujú rakety ATACMS?

Poslanec Štátnej Dumy za krymský región Michail Šeremet tvrdí, že im v tom bráni vlastný strach! Boja sa priznať, že ruská PVO im zostreľuje vychválené operačne taktické rakety ATACMS! Pričom tu nejde o zostrely po jednej, či dvoch raketách. Napr. V Utoroku 30. apríla bola zverejnená správa o šiestich. Hovorca Pentagonu John Kirby to síce nepotvrdil, ale ani neodmietol. Presnejšie povedané, odpovede o konkrétnostiach zostrelu amerických rakiet sa vyhol.


 

Michail Šeremet zareagoval na zostrely pre RIA Novosti takto: “Celý svet zbadal, že vojenská sila Západu značne zaostáva za ich propagandistickými videami, práve preto sa Kirby bál priznať to, čo je očividné. Naši vojaci sa cvičia v podmienkach reálnej bojovej činnosti, kde je možné všetko, kde niet dublérov, kde sa druhá šanca nie vždy dá poskytnúť, preto sa rýchlo adaptovali voči západnej výzbroji, ktorá bola dodaná ukrajinským nacistom.” Teraz vraj musí Američanov znepokojovať iná otázka, či sa oni dokážu adaptovať na rôznorodosť a efektivitu ruských zbraní?

 

Čo sa týka západnej výzbroje, tá sa bude zhromažďovať na otvorených priestranstvách na štúdium a potechu divákov. No a americký názor na potvrdenie jasných faktov absolútne nepotrebujeme,” dodal poslanec. Prečo však americké rakety pália aj po ruských územiach? Pretože USA stále považujú Krym, DĽR, LĽR, Chersonskú a Záporožskú oblasť, hoci sú už v zostave RF, za suverénne ukrajinské územie. A teda, v rámci týchto hraníc vraj môžu byť americké rakety ATACMS používané, povedal pred časom predstaviteľ amerického ministerstva obrany.

 

Zaujímavé varovanie
Obyvatelia Krymu, napr. dediny Donskoje v Simferopoľskej oblasti, boli upozornení, že po zostrelených raketách ATACMS zostala na rôznych miestach rozsypaná nevybuchnutá submunícia, čiže kazetová munícia, napr. v podobe kovových gulí. Obyvateľstvo sa preto nemá dotýkať neznámych predmetov. Je síce pravda, že kazetová munícia je medzinárodne zakázaná, vojnová prax však ukazuje, že na Slovanov sa to nevzťahuje. Napr. americká submunícia M74 má oceľový plášť naplnený trhavinou. Pri náraze na cieľ a každá po výbuchu vychrlí množstvo oceľových fragmentov, ktoré do 15 metrov efektívne ničia aj také ciele, akým je nákladiak, ľahko obrnené vozidlo a radarové antény.

 

Začali sa taktické odchody OSU
Bývalý spravodajský dôstojník US Army analyzuje vyhlásenie hlavného veliteľa OSU Aleksandra Syrského o taktickom ustupovaní ukrajinských vojsk na Avdejevskom smere. Dôstojník pre youtube sieť Danny Haiphong uviedol, že tu ide o mimoriadne ťažkú situáciu v ukrajinskej armáde i o jej možnom strategickom ústupe.

 

“To, že Syrský začal hovoriť o ústupe, to je novum. Znamená to, že Ukrajinci už ďalej nedokážu udržiavať doterajšiu frontovú líniu, že sa im nedostáva síl. (…) Myslím si, že už vidíme počiatočnú etapu toho, čo sa stane sériou taktických ústupov, čiže strategickým ústupom,” uvažuje spravodajský dôstojník. Ďalej uviedol, že citeľný nedostatok vojakov v OSU môže spôsobiť, že Ukrajinci jednoducho nedokážu udržiavať ani tie obranné postavenia, na ktoré ustúpia. A že možný ústup ukrajinskej armády bude taký rozsiahly, že to umožní Rusku oslobodiť celý Donbas. “Samotný fakt, že hovoríme o ústupe, znamená hrozné zhoršenie postavenia Ukrajiny,” dodal.

 

Čím Rusko ponížilo Západ?
Vraj tým, že vystavilo v Moskve trofejnú techniku NATO, uviedol pre youtube sieť Dialogue Works bývalý analytik CIA Larry Johnson.
“Teraz oni predvádzajú techniku. (…) Viete, že je to zamerané na poníženie Západu,” zdôraznil a vysvetlil podstatu výstavy. Tento svojský “víťazný tanec” Moskvy má vraj divákov presvedčiť, že západné technológie sú vo vojenstve neefektívne.
Trofejnú natovskú techniku môžu diváci vidieť na Poklonnej hore od 1. Mája. Bude tam tank Leopard 2, AMX-10RC, BVP Marder, BVP CV90… celkovo vyše 30 druhov vybojovanej nepriateľskej techniky z USA, V. Británie, Nemecka, Francúzska, Turecka, Švédska, Česka a Slovenska, JAR, Fínska, Austrálie, Rakúska a Ukrajiny. (RIA Novosti uvádza len tieto štáty, pričom nás stále uvádza ako Československo.)

 

 

Scholz vysvetlil nemožnosť dodania rakiet Taurus Ukrajine bez nemeckých vojakov
Preto odmietol dodanie týchto ďalekonosných rakiet režimu V. Zelenského. Býk sú podľa neho zbrane, ktoré je možné dodávať len s podmienkou úplnej kontroly ich používania nemeckými vojakmi. No a tým by vraj bolo Nemecko priamo zavlečené do konfliktu.

 

 

“V tejto vojne nebude nemeckých vojakov a nebudú v nej ani vojaci NATO. Nebudeme s nemeckými vojakmi konať vo vnútri Ukrajiny, nebudeme uskutočňovať vojenskú činnosť ani za jej hranicami,” povedal.

 

“Objavenie sa amerických vojsk na Ukrajine sa stane jej neskrývanou okupáciou. Americkí vojaci na Ukrajine budú považovaní za nákupcov a interventov. Automaticky sa stanú prioritným a zákonitým cieľom. USA sú dnes fakticky hlavným okupantom v postukrajinskom priestore, posadiac na trón úplne kontrolovaný bábkový režim na čele so Zelenským,” uviedol Rogov.
Pri tom tiež poznamenal, že ak sa aj Američania rozhodnú zaviesť svoje vojská na Ukrajinu, tak to urobia ako poslední, teda až po tom, ako sa im minú „ukrajinskí, poľskí, pobaltskí a rôzni iní vojaci,“ ktorí sú nižšej triedy, nižšieho štatútu a „čistoty krvi“.
„Nepriateľ bude do boja s Rusmi vrhať stále novšie a novšie „palivo“. Američania sa pri tom držia veľmi jednoduchej koncepcie – bojovať na cudzom území cudzími rukami. Práve preto sa Zelenský tak úporne snaží hnať na smrť ľudí z ním kontrolovaného územia,“ zdôraznil Rogov.
Vladimír Mikunda

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

 

 

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov