.
Aktuality, Bezpečnosť,

Situácia v USA sa pre Trumpa dramaticky zmenila a teraz všetko závisí od letnej ofenzívy Ruska

Pomoc schválená americkým kongresom Ukrajine väčšinou zostáva v ich krajine a používa sa na obnovu už strateného arzenálu. Takže navrhujem, aby sme sa tým prestali tak veľmi zaoberať. Je tu iné rozhodnutie, ktoré je oveľa znepokojujúcejšie, mimoriadne významné a ktoré môže ovplyvniť miliardy ľudí.


 

Je to nový silný krok nadnárodných spoločností vo “veľkej hre”. Pred voľbami sa im podarilo spáchať rozkol v Republikánskej strane a dramaticky znížiť Trumpovu šancu na zvolenie. Hlasovali aj za zabavenie ruských aktív a ich odovzdanie Ukrajine. Je to veľmi negatívne rozhodnutie nielen pre Rusko. Už sme povedali, že Západ sa rozhodol počkať na výsledky veľkej letnej bitky o Rusko. Preto boli povinné poskytnúť Ukrajine prostriedky na jej odrazenie. Zákon o mobilizácii na Ukrajine je tiež reakciou na prípravu na odrazenie letnej ofenzívy Ruska. Zároveň však k prijatiu týchto rozhodnutí nikoho nenútili zorganizovať rozkol v Republikánskej strane USA. Toto rozhodnutie mohlo byť prijaté v inej logike.

 

 

Pred týždňom vyšlo najavo, že Biden získal na svoju kampaň oveľa viac peňazí od darcov. Od začiatku dvadsiateho storočia platí, že prezidentský kandidát, ktorý vyzbieral viac peňazí od sponzorov, aj vyhrá voľby. Sponzori pochopili, kto vyhrá, a to je ich očakávanie od volieb. Nadnárodné spoločnosti hodili do volieb viac peňazí ako národniari. Dali peniaze Bidenovi a ešte viac peňazí hodili na rozdelenie republikánov. Tento ťah zo strany nadnárodných spoločností je veľmi silný. Teraz, aby Trump vyhral, musí vyvinúť super úsilie, inak v normálnej situácii prehrá. Ako možnosť sa ponúka urobiť rozkol v tábore demokratov.

 

Je to veľmi podobné situácii, ktorá sa odohrala v USA v roku 1860. Keď sa začala vojna medzi Severom a Juhom, jeden talentovaný korešpondent, Friedrich Engels, trefne povedal: Sever vedie ústavnú vojnu a predstiera, že nejde o vojnu, ale o ústavný konflikt, a v tomto variante vojnu prehrá. Sever však v istom momente môže začať viesť revolučnú vojnu a vtedy vojnu prehrá Juh, ktorého zdroje sú oveľa menšie. Presne to sa stalo. V rovnakej situácii je teraz aj Trump. Ak si to neuvedomí a bude pokračovať v ústavnej kampani, on a národniari ju prehrajú, pretože majú menej zdrojov. Musí viesť kampaň na revolučnej báze a začať využívať výhody reálnej ekonomiky.

 

 

Tá spočíva v tomto: či Trump dokáže bez formálneho porušenia amerických zákonov prejsť na situáciu a urobiť dôležitejšou reálnu výrobu, nie ekonomiku bánk. Od toho sa bude odvíjať výsledok volieb a výsledok občianskej konfrontácie. Nadnárodné spoločnosti urobili silný krok a dúfajú, že sa im podarí vyhrať bez vojny. V opačnom prípade by mali mať banky problémy a malo by dôjsť k nečakaným rozsudkom. Nevylučujem, že Trump môže iniciovať vyšetrovanie korupcie v rámci Republikánskej strany, čo je pre neho mimoriadne nebezpečný krok. Mohlo by to viesť k ústavnej kríze, a to je prechod k revolučným akciám. Americký dolár sa v zahraničí citeľne prepadne a to bude dôkazom, že Trump začal konať. Pokiaľ ide o Rusko, situácia sa, ako sa dalo predpokladať, skomplikovala. Teraz čaká nepochybne na letnú kampaň.

Sergej Pereslegin

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov