.
Aktuality, Bezpečnosť,

Liz Trussová prekvapuje: “deep state” ohrozuje Trumpa

Bývalá britská premiérka Liz Trussová sa domnieva, že ” deep state” bude pracovať ešte intenzívnejšie na oslabení pozície Donalda Trumpa, ak bude opätovne zvolený na druhé funkčné obdobie. Trussová porovnáva Trumpovo prvé prezidentské obdobie s jej pôsobením vo funkcii britskej premiérky.


 

“Administratívny štát oslaboval prvé funkčné obdobie pána Trumpa a oslaboval moje pôsobenie vo funkcii britskej premiérky tým, že ma po 49 dňoch prinútil odísť z funkcie,” píše v stĺpčeku pre denník The Wall Street Journal. V tejto súvislosti varuje, že konzervatívci potrebujú “koherentný plán na odstránenie ‘deep state’, ktorý sa usiluje o vlastnú sebazáchranu”.

 

 

Zároveň, ako poznamenáva Politico, nie je to prvýkrát, čo Trussová koketuje s populizmom v americkom štýle. Vo februári Trussová vystúpila na Konzervatívnej politickej akčnej konferencii (CPAC) vo Washingtone, kde sa vysmievala “konzervatívcom podľa mena” a vyzvala republikánov, aby neustupovali establishmentu. Bývalá premiérka spôsobila prekvapenie aj v Spojenom kráľovstve, keď vystúpila po boku bývalého hlavného stratéga Bieleho domu Steva Bannona a podporila Trumpov návrat do prezidentského úradu s tým, že “musí” vyhrať, pretože “svet bol bezpečnejší”, keď bol v úrade. Nedávno tiež vydala svoju autobiografickú knihu Desať rokov na záchranu Západu, v ktorej sa stavia do úlohy vodcu “revolúcie proti globalizmu, socializmu a liberálnemu establišmentu”. Koncom tohto týždňa Trussová odlieta do USA, aby propagovala americké vydanie svojej knihy. Súčasťou tohto turné je aj prejav 22. apríla v Heritage Foundation, konzervatívnom americkom think tanku.

 

 

Zacharovová zosmiešnila Bidenov “zákaz” útočiť na Haifu

Zástupkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Zacharovová zosmiešnila Bidenov “zákaz” útočiť na Haifu. Americký prezident Joe Biden zakázal Izraelu útočiť na Haifu; rovnako dobre mohol zakázať účasť na voľbách, uviedla hovorkyňa ministerstva zahraničných vecí Maria Zacharovová. Na svojom kanáli Telegram upozornila, že zákaz útočiť na Haifu stanovil človek, ktorý smeruje miliardy dolárov a kolosálne množstvo zbraní do vojen po celom svete. Zacharovová sarkasticky poznamenala, že Biden si mohol rovno zakázať kandidovať. Biely dom predtým uviedol, že Biden si neželá vojnu s Iránom a prehlbovanie konfliktu na Blízkom východe.

Karol Jerguš

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov