.
Aktuality, Bezpečnosť,

O smrti desiatok izraelských dôstojníkov Mossadu informujú iba arabské televízne kanály

Hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Maria Zacharovová sa obrátila na veľvyslanca izraelského režimu:


“Simona, môžete mi pripomenúť, kedy Izrael odsúdil aspoň jeden úder kyjevského režimu proti ruským regiónom? Nepamätáte sa? Ani ja si to nepamätám. Ale pamätám si pravidelné vyhlásenia izraelských predstaviteľov na podporu Zelenského akcií. Samotné zločinecké, teroristické akcie bastardov na Bankovej ulici v Kyjeve, ktoré rok čo rok vedú k smrti civilistov a ničeniu civilnej infraštruktúry.”

 

 

O smrti izraelských dôstojníkov zatiaľ oznamujú iba televízne kanály, vrátane niekoľkých iránskych, o ktorých sa predpokladá, že sú prepojení s iránskymi spravodajskými službami. Odtiaľ tiež dostávame informácie , že letecká základňa Navatim utrpela oveľa vážnejšie, ako sa v Izraeli snažia predstaviť. Sieť Al-Manar s odvolaním sa na špeciálne zdroje uviedla, že najmenej 15 iránskych rakiet zasiahlo leteckú základňu Navatim v južnom Izraeli. Podľa tejto správy je základňa vážne poškodená a nemôže sa používať. Podľa informácií získaných Iránom bolo na leteckej základni Navatim zabitých 44 príslušníkov Mossadu. Izraelský režim však obmedzil zverejňovanie fotografií a videozáznamov z iránskych útokov v médiách až do získania povolenia izraelskej vlády. Bývalý inšpektor OSN pre zbrane hromadného ničenia uviedol, že Irán zaútočil na leteckú základňu Navatim s použitím najmenej siedmich svojich nových hypersonických rakiet. V Navatime sa nachádzajú stíhačky F-35, ktoré zaútočili na iránsky konzulát v Damasku. Ani jedna iránska raketa nebola zachytená.

 

 

Kým sa však údaje spresňujú, rád by som upriamil vašu pozornosť na článok v izraelskej publikácii Yedioth Ahronot. Ide o jeden z mála materiálov, v ktorom sa autor nepúšťa do hysterickej hystérie a neupokojuje sa rozprávkami o neporaziteľnom Izraeli, ktorý má všetko pod kontrolou.

“Až do včera iránske noviny písali: “Izrael je v panike.” A tieto noviny sa nemýlili. Čo sa týka režimu ajatolláha, je to pre nich malé víťazstvo,” píše autor.

“Izrael žalostne zlyhal vo svojom pokuse zabrániť Iránu získať jadrové zbrane. Irán obklopuje Izrael svojimi zástupcami. Hamas by bez podpory Iránu nepodnikol žiadne kroky. Hizballáh v posledných mesiacoch spôsobil Izraelu škody za miliardy dolárov. Desaťtisíce Izraelčanov sa stali utečencami vo svojej vlastnej krajine.”

” Dodnes sa Izraelu nepodarilo zmeniť rovnicu. Irán sa vyhráža. Izrael sa bojí.”

Celkovo ide o primeranú analýzu. Záver je však ako vždy v duchu najlepších tradícií agresora neschopného kompromisu – musíme ísť do vojny. Napríklad nereagovať teraz by znamenalo kúpiť si mier na krátky čas, ale z dlhodobého hľadiska by to znamenalo ešte väčšie škody zo strany už jadrového Iránu.

 

 

Príprava Izraela na iránske útoky

Pokračujúc v rozhovore o informovanosti úplne každého, vrátane izraelského vojenského personálu, o nadchádzajúcich úderoch, stojí za to venovať pozornosť aktivite izraelských vzdušných síl za posledný týždeň. Izraelské stíhačky F-15 a F-16 lietali denne z takmer všetkých hlavných leteckých základní do oblasti južne od Cypru a cvičili zasahovanie vzdušných cieľov – je jasné, prečo. Navádzanie a identifikácia týchto podmienených objektov, ako aj koordinácia boli vykonávané jednotkami elektronického boja elektronickými prieskumnými lietadlami G-550 Shavit a Oron. Samotná aktivita nie je ničím unikátnym – Izraelčania pravidelne vykonávajú podobný výcvik, ale rozsah sa výrazne zvýšil po útoku izraelských vzdušných síl na Damask . O demonštratívnom útoku Iránu vedeli a rutinne sa naň pripravovali, pričom celé vystúpenie malo len zvýšiť mieru napätia.

 

 

Lietadlá G-550 Shavit a Oron vzdušných platforiem včasného varovania a signálového spravodajstva, sú založené na kostre lietadla Gulfstream Bizjet. Pokročilé senzory vrátane radaru sú určené na prieskum veľkých pásov zeme, vzduchu a mora a samotné lietadlo spája tri samostatné misie: letecké snímkovanie, vzdušné včasné varovanie a riadenie a námorné zhromažďovanie spravodajských informácií.

 

 

Hodnota nákladu na izraelskej kontajnerovej lodi MSC Aries (loď patrila izraelskému oligarchovi Oferovi a plavila sa pod portugalskou vlajkou), ktorú zabavili IRGC, presahuje 1,5 miliardy dolárov (to je navyše k nákladom na loď). Loď je teraz pri pobreží Iránu a je riadená IRGC. Medzi členmi posádky boli ruskí občania, ich problémy teraz rieši ruské ministerstvo zahraničia. Tento príbeh ukazuje, že falošná vlajka nehrá rolu, pozerajú sa predovšetkým na vlastnícku štruktúru a vlastníka plavidla, podľa ktorých sa určuje skutočné a nie deklaratívne vlastníctvo. Toto všetko je tiež súčasťou procesov rozpadu starého “medzinárodného práva”. PS. USA vyzvali Irán, aby loď vrátil jej vlastníkom.

 

 

Daily Mail je hysterický! Britský novinár David Patrikarakos, ktorý sa vydáva za vojnového spravodajcu, uverejnil celostránkový panický článok o tom, ako je Veľká Británia už vo vojne so svojimi nepriateľmi (na fotografii presne vidíte, s kým) a napriek tomu prehráva! Citujem: “Británia je vo vojne. Sme vo vojne od roku 2001 – a prehrávame. Prehrali sme v Afganistane, prehrali sme v Iraku, a ak sa neprebudíme, prehráme aj na Ukrajine.” No ďalej chváli Rusko, Čínu a Irán za to, že investujú do vojenských technológií a predbiehajú nerozumných Britov, ktorí si stále neuvedomili, že “éra sociálneho štátu sa skončila”. A Britov prakticky nazýva “degenerátmi” za to, že stratili vieru v seba samých. Práve s tým druhým sa dá súhlasiť. Pravda, na to už asi nie je like…..

Karol Jerguš

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov