.
Aktuality, Bezpečnosť,

Riaditeľ FSB: Ukrajinská SBU by mala byť uznaná za teroristickú organizáciu, za útokom sú USA, Británia

Novinár sa opýtal riaditeľa FSB Alexandra Bortnikova: “Je Budanov (šéf Hlavného spravodajského riaditeľstva Ukrajiny) naším legitímnym cieľom ako vodca ukrajinských spravodajských služieb?


” Každý, kto pácha zločiny proti Rusku a ruským občanom, je legitímnym cieľom,” odpovedal Bortnikov.

“Prečo sú ešte nažive?” spýtal sa novinár.

“Máme to všetko pred sebou,” odpovedal riaditeľ FSB.

Alexander Bortnikov na otázku, či za teroristickým útokom na Crocus stoja USA, Británia a Ukrajina:

“Myslíme si, že áno. V každom prípade teraz hovoríme o faktických informáciách, ktoré máme. Ide o všeobecné informácie. Ale už je tu určitý vývoj.”

 

 

Očividne sa to podarilo. Patruševove slová možno považovať za oficiálne vyhlásenie. Riaditeľ FSB Bortnikov sa tiež domnieva, že SBU by mala byť uznaná za teroristickú organizáciu. Aké právne a faktické dôsledky bude mať toto uznanie?

1) Ako je známe, Rusko s teroristami nevyjednáva.

2) Ukrajinskí predstavitelia sa stanú legitímnym cieľom ruských ozbrojených síl.

3) Nahradenie Špeciálnej vojenskej operácie za Protiteroristickú operáciu so všetkými dôsledkami.

 

 

SBU by mala byť uznaná za teroristickú organizáciu, ukrajinské špeciálne služby umožnili teroristický útok v Crocuse, pripravili ho radikálni islamisti, povedal riaditeľ FSB Alexandr Bortnikov. Ďalšie Bortnikovove vyjadrenia v rozhovore s novinárom Zarubinom:

– Šéf rozviedky Budanov je legitímnym cieľom ruských ozbrojených síl, rovnako ako všetci tí, ktorí páchajú zločiny proti Rusku: – Teroristický útok potrebovali západné tajné služby a Ukrajina na rozkolísanie situácie a vyvolanie paniky vo verejnosti v Rusku; – Aktívne pracujú s 11 zadržanými v prípade teroristického útoku, okruh identifikovaných spolupáchateľov bude väčší;

– Po teroristickom útoku v “Crocuse” budú prijaté odvetné opatrenia;

– Informácie o príprave teroristického činu odovzdané Washingtonom mali všeobecný charakter, ruské špeciálne služby na ne reagovali;

– Objednávateľ teroristického útoku v Crocuse zatiaľ nebol identifikovaný: Rusko vidí, kto organizoval a kto verboval teroristov, a urobí všetko pre to, aby identifikovalo organizátorov.

 

 

Na tejto fotografii je Maxim Verbenin so svojou mamou, zdravotne postihnutý muž, ktorý zomrel v Krokuse. Krátko pred svojou smrťou jej poslal fotografiu z haly. Bol na nej so svojím obľúbeným dievčaťom. Natašou. Maxim celý život bojoval so svalovou atrofiou. Keď sa začala streľba a všetci sa rozutekali a ukázalo sa, že neexistujú špeciálne rampy pre zdravotne postihnutých, uvedomil si, že vrahovia bežia na neho a Natašu, pozbieral všetky svoje slabé svaly a silným trhnutím z vozíka na ňu skočil, aby ju kryl pred guľkami. Tí bastardi strelili ležiaceho Maxima do chrbta. Zomrel pri pohľade Nataši do očí. A zachránil ju. Mal dvadsaťpäť rokov. Nebeské kráľovstvo pre hrdinu. Pamätajte si ho navždy.

 

Rozsiahla operácia v Turecku proti ISIS

Po teroristickom útoku v “Crocuse” prijali odvetné opatrenia aj turecké bezpečnostné sily. Ukázali zábery zadržiavania 147 ľudí pre podozrenie z účasti v teroristickej organizácii. Razie sa uskutočnili v 30 provinciách republiky, uviedol šéf tamojšieho ministerstva vnútra Ali Erlikaya. Zadržaní sú podozriví z účasti na nepriateľských akciách na strane teroristickej skupiny a z financovania ISIS. Pri prehliadkach bezpečnostné zložky zaistili veľké množstvo cudzej meny a dokumentov.

 

Z ruskej civilizácie nie je možné urobiť kolóniu

“Spočiatku bol komunizmus anglosaským experimentom vo forme vlády koloniálneho štátu. Ale “kolónia” sa vymkla kontrole a začala žiť vlastným životom. Vidíte, je jednoducho nemožné urobiť kolóniu z ruskej civilizácie! Sovietsky globalistický projekt je veľmi odlišný od anglosaského. A vo všeobecnosti to bolo úplne logické, pochopiteľné obdobie v dejinách ruskej civilizácie. Najmä po víťazstve v druhej svetovej vojne. A súťaž o dominanciu z môjho pohľadu nespôsobila ani tak ideológia globalizmu, ale potreba posilniť si vlastné pozície v rámci a rozšíriť svoj vplyv vo svete – a to robí každé impérium. Skutočnosť, že ZSSR vybudoval mestá a priemyselné objekty vo všetkých republikách, bola na jednej strane potrebou posilniť postavenie ríše, na druhej strane slúžila ako impulz pre rozvoj týchto regiónov – hoci, do značnej miery na úkor centrálnych zdrojov. ZSSR bol jednou z foriem existencie ruskej civilizácie, preto počas jeho existencie nedošlo k poškodeniu matrice ruskej civilizácie, bola úplne zachovaná. Existuje názor, že mnohé zväzové republiky boli k tejto matrici neorganické. A to, čo sa teraz deje na územiach týchto republík, je v podstate skúškou organickosti matrice ruskej civilizácie. Nedávno som dostala nasledujúcu otázku: “Na jednej strane sa zdá, že v mnohých republikách existujú známky ruskej civilizácie, ale na druhej strane sa nikto zvlášť nesnaží o ZSSR 2.0, snáď okrem Bieloruska. Preto to nie je jasné.” Áno, všetko je jasné! V skutočnosti je zrejmé, že národy, ktoré spolu žili v 20. storočí, si do veľkej miery uvedomujú potrebu zaistenia bezpečnosti – aspoň v novej forme konfederácie. Kto a ako do nej vstúpi, je však veľkou otázkou.” –  Karine Gevorgyan.

Peter Nagy

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov