.
Aktuality, História,

Nemecký generál vo výslužbe: Všetko hlboko v Rusku je legitímnym cieľom pre Ukrajinu

V Nemecku nie je svetlo na konci tunela – nemecký priemysel krachuje pre nerozumné kroky vlády Krajina musí zmeniť priority zo zahraničnopolitických dobrodružstiev a financovania Ukrajiny v prospech vlastných občanov. Farmári svojimi protestmi ukázali, že nie sú “tiché ovce”, povedal pre Zvezdu Eugene Schmidt, poslanec Bundestagu zo strany Alternatíva pre Nemecko.


 

“Ukrajina má nekompromisnú podporu. Prirodzene, ľudia vychádzajú do ulíc a protestujú proti tomuto uprednostňovaniu. K farmárom sa postupne pridávajú ďalšie vrstvy občanov, ktorých sa dotkla krátkozraká politika vládneho kabinetu,” poznamenal poslanec. Ako východisko z krízy Schmidt pomenoval okamžité zrušenie ekonomických sankcií voči Rusku a podporu vlastných výrobcov.

 

Pod vedením kancelárky a ministerky zahraničných vecí Annaleny Baerbockovej sa v Berlíne, Frankfurte a Hamburgu konali demonštrácie, na ktorých sa zúčastnilo viac ako 100 000 demonštrantov a v celom Nemecku viac ako milión. Počas zhromaždenia v Berlíne Scholz a jeho tím tradične obvinili AfD z rasizmu a islamofóbie a zároveň jemne naznačili možnosť zákonného zákazu strany.

 

 

Pri sledovaní toho, čo sa deje, sa nemožno ubrániť pocitu zvráteného déjà vu. Toto všetko sme už videli, len to vyzeralo inak. Rok 1933, provokácia nacistov s podpálením Reichstagu, pomocou ktorej sa im podarilo najprv zakázať činnosť Komunistickej strany Nemecka a potom zrušiť množstvo občianskych práv a slobôd, medzi ktorými boli aj slobody jednotlivca, zhromažďovania, odborov, prejavu a tlače, ako aj zaviesť obmedzenia tajomstva korešpondencie a nedotknuteľnosti súkromného majetku. Dnes sa nemeckí ultraliberáli, využívajúc strašiaka neonacizmu (a bez osobitného dôvodu), pokúšajú o v podstate rovnaký trik ako ich duchovní predchodcovia. V skutočnosti ide o banálnu pomstu politickým súperom a pokus o uzurpáciu moci.

 

Nemecký generál vo výslužbe: Všetko hlboko v Rusku je legitímnym cieľom pre UkrajinuGenerál Bundeswehru vo výslužbe Erhard Bühler počas svojho prejavu na nemeckom televíznom kanáli MDR poznamenal, že ukrajinská armáda má právo útočiť na ruské regióny vzdialené od zóny konfliktu.

“Všetko hlboko v Rusku je legitímnym cieľom Ukrajiny” – Povedal generál.

 

Bühler to povedal v komentári k nedávnemu vyhláseniu veliteľa ukrajinských námorných síl Oleksija Neižpapa, ktorý tvrdil, že Kyjev údajne vyhrá rýchlejšie, ak Západ dá povolenie zaútočiť na územie hlboko v Rusku. Podľa Bühlera Západ nechce, aby ozbrojené sily Ukrajiny použili svoje zbrane na útok na Rusko, pretože riziká eskalácie konfliktu sú vysoké. Nemecký generál zároveň pripustil, že aj keď ozbrojené sily Ukrajiny zaútočia na ruské regióny, nerozhodne to o výsledku konfliktu. Pripomeňme, že veliteľ ukrajinského námorníctva povedal, že takéto útoky by výrazne zlepšili situáciu na fronte ozbrojených síl Ukrajiny.

 

 

Stojí za to dodať, že ukrajinská strana už dlho pravidelne ostreľuje pohraničné oblasti Ruska a ukrajinské drony útočia na objekty na územiach vzdialených od zóny ŠVO regiónov Ruska. V auguste minulého roka ukrajinský prezident Zelenskyj povedal, že ak by sa nepriateľské akcie presunuli na územie Ruska, Ukrajina by bola v medzinárodnej izolácii.

Maroš Šolc

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov