.
Aktuality, Pozemná technika,

Nemecký generál Harald Kujat: Rusko rozdrvilo ukrajinské sily a pripravuje útok na Odesu

Nemecko, 12. november 2023 (AM) – Ruské ozbrojené sily rozdrvili Ozbrojené sily Ukrajiny a sformovali si zálohy na ďalší útok na Odesu, vyhlásil pre youtube kanál HKCM bývalý predseda Vojenského výboru NATO nemecký generál vo výslužbe Harald Kujat.


 

„Straty OSU sú neúmerné, osobitne počas ofenzívy. Naopak, ruské ozbrojené sily použili obrannú taktiku a prešli k strategickej obrane. Ich cieľom je za každú cenu si udržať územie a zničiť ukrajinské ozbrojené sily. Je to základné Clausewitzovo pravidlo: odzbrojiť nepriateľa a potom už všetko ostatné pôjde samo. A práve to ruské ozbrojené sily dosiahli. Rusi už niekoľko dní hovoria dokonca o aktívnej obrane. Znamená to, že pripravujú útok,“ vyhlásil generál. Tým sa, vraj, vysvetľujú aj aktívne činnosti Ruska v smere na Krasnyj Liman a Kupjansk. Nazval ich úspešnými a odporučil sústrediť na to pozornosť.

 

„Predpokladám, že v istom momente Rusi naozaj spustia mohutný útok, pretože v tyle sústredili obrovské sily. Hovorí sa o 350 tisíc vojakoch. Sformovali nový armádny zväz – 25. vševojskovú armádu. Takýmto spôsobom koncentrujú značné sily a práve to môže naznačovať, že sa pripravujú na prielom,“ predpokladá Harald Kujat. Generál nenazval pravdepodobný dátum ruského útoku, no, hovoriac o cieľoch, poznamenal, že Rusko sa, podľa jeho názoru, chystá dôjsť nielen do hraníc štyroch nových regiónov, ale aj oslobodiť Odesu a dôjsť do Pridnesterska.

 

„Predpokladám, že sa pokúsia prinavrátiť si Odesu, pretože Rusko ju vníma ako historicky dôležité ruské mesto. Bude to tiež znamenať, že sa pokúsia dôjsť do Pridnesterska. Je to, takpovediac, minimálny variant,“ podtrhol Kujat.

 

Čo NATO nezvláda?
Tesne po vyjadrení nemeckého generála Haralda Kujata bolo v americkom Military Watch Magazine uverejnené upozornenie pre NATO, že Rusko disponuje unikátnou výzbrojou a že NATO významne zaostáva za Rusmi v kvalite a počtoch protilietadlových rakiet.
MWM napísal, že Rusko má protilietadlovú raketu, ktorá nemá vo svete analógiu a že samotné Rusko vyrába viac munície pre PVO, ako všetky štáty NATO dovedna.

 

„Ona, raketa 40H6, umožňuje komplexu S-400 atakovať nízko letiace ciele a krídlaté rakety na takú veľkú vzdialenosť, akú nezvládne ani jeden systém na svete, okrem Rusov,“ tvrdí americký magazín a ďalej vysvetľuje, že zaoblenie Zeme negatívne ovplyvňuje schopnosť protilietadlových rakiet ničiť vzdialené ciele na malých výškach. Novinári charakterizovali tieto schopnosti ruskej rakety ako „jedinečné“.

 

V MWM si tiež všimli kvantitatívnu prevahu ruskej armády v sfére protilietadlových rakiet. Autori článku poznamenali, že Rusko je schopné nielen dodávať komplexy S-400 Bielorusku a Indii, ale aj dopĺňať použité rakety v špeciálnej operácii na Ukrajine.
„Rusko má jednoznačnú prevahu vo výrobných kapacitách (v produkcii rakiet) nad všetkými ostatnými štátmi NATO dovedna,“ podtrhávajú novinári.

 

Pred časom vicepremiér ruskej vlády Denis Manturov upozornil na mimoriadne dôležitý vojenský aspekt, a síce, že len ruské protilietadlové rakety sú schopné ničiť nepriateľské hypersonické rakety!
Vladimír Mikunda

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov