.
Aktuality, História,

Kniha L.Klicperovej, M.Kutilovej: Vo vojne – Príbehy obyčajných ľudí

Česko, 19. október 2023 (AM) – Vydavateľstvo Universum prináša knihu s názvom Vo vojne: Príbehy obyčajných ľudí z Iraku a Sýrie. Autorky publikácie: Lenka Klicperová, Markéta Kutilová.


 

Príbehy ľudí, ktorým vojna vzala všetko, ale aj ľudí, ktorí z nej vyšli posilnení. Príbehy statočných žien, ako je Bafrín, dvadsaťročné dievča, ktoré posledné tri roky strávila so zbraňou v ruke a podieľala sa na oslobodení Rakky, bašty IS. Príbehy rodín, ktorým vojna vzala všetko. Ako rodiny Révan, ktorú uniesli islamisti a dodnes sa nevie o jej osude nič konkrétne. Príbeh Masúda, ktorého IS uniesol a väznil skoro celý rok. Príbeh detských vojakov, malých jezídskych chlapcov, z ktorých IS cvičil oddaných bojovníkov, idúcich na smrť v prvých frontových líniách. Príbeh Wahídy, valkýry púšte, z obyčajnej policajtky sa stala postrachom IS v Iraku. Valkýra je podľa povesti krásna a nebezpečná bojovníčka.
.

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov