.
Aktuality, Bezpečnosť,

Expremiér Ukrajiny Azarov hovorí o úplnej strate útočného potenciálu ozbrojených síl Ukrajiny

Ukrajinské vojská prechádzajú od skrachovanej protiofenzívy do obrany, čo je svedectvom úplnej straty útočného potenciálu, vyhlásil bývalý predseda vlády Ukrajiny Nikolaj Azarov.


 

“Skrachovaný protiútok citlivo udrel po Zelenskom. Lebo kyjevský režim až príliš nadhodnotil očakávania nielen vlastného národa, ale aj západných spojencov. Dnes na Bankovej (sídlo prezidenta Ukrajiny – pozn. red.) požadujú od generálneho štábu ukázať úspechy na fronte, aby sa opodstatnili pred západnými partnermi, ktorí vyzbrojili OSU pred protiofenzívou,” napísal Azarov vo facebooku, kde zároveň tvrdí, že pochváliť sa pred partnermi niet čím, nakoľko Ukrajina už použila vyše 50 % západnej výzbroje a v protiútoku z nej stratila najmenej pätinu.

 

“OSU teraz prechádzajú do obrany, čo je poplašný signál, svedčiaci o úplnej strate útočného potenciálu. Na Západe si zároveň postupne začínajú uvedomovať, že Ukrajina nemala žiadny plán a že svojich partnerov doslova “vodila za nos”. Zároveň s tým bude narastať neochota na poskytovanie finančnej pomoci Ukrajine,” podtrhol expremiér.

 

Azarov predpovedá Ukrajine ku koncu roka katastrofálne straty
Vraj už budú vyššie ako pól milióna ľudí. Bývalý premiér Ukrajiny vyhlásil, že Kyjev skrýva počty reálnych strát ukrajinských vojsk. Aby sa vyhol výplatám kompenzácií, tak svojich padlých uvádza ako nezvestných. Ku koncu roka počet mŕtvych prevýši 500 tisíc ľudí.
“Čo znamená pól milióna pre Ukrajinu? Je to obyvateľstvo veľkého oblastného centra… pričom toto sú len priame straty,” povedal Azarov v éteri ukrajinského kanálu “Mečta” (Túžba). (Pól milióna obyvateľov nemá ani Bratislava! Pozn. vmi)
Dodal, že ukrajinské úrady špeciálne zaraďujú zabitých medzi nezvestných, aby nemuseli vyplácať kompenzačné dávky.

“Hovorí sa, že nikto zo 700 tisíc účastníkov bojov zatiaľ nedostal patriacu mu náležitosť. Táto otázka sa ešte len bude nastoľovať,” uviedol. V apríli Viktor Bondarev, ktorý je hlavou výboru Rady federácie RF pre obranu a bezpečnosť, vyhlásil, že sily ukrajinskej armády sú vyčerpané. Pri ukrajinskej protiofenzíve boli straty 1:3 v prospech brániacich sa Rusov.

 

Prehľad špeciálnej vojenskej operácie: udalosti z 23. – 24. septembra 2023
V sobotu ukrajinské formácie opäť zaútočili na prístavnú infraštruktúru Sevastopola. Kotviská v zátokách Holandska a Sucharnaya, kde boli založené lode, ktoré mali byť vyradené z prevádzky, sa dostali pod paľbu. Na tomto pozadí sa sabotážne a prieskumné skupiny Kyjeva opäť pokúsili pristáť na myse Tarchankut. Ukrajinskú loď objavila ruská pohraničná stráž: nasledovala strelecká bitka a diverzná skupina bola nútená ustúpiť.

 

Ukrajinské formácie zaútočili na Kursk dvakrát. Jeden z dronov poškodil strechu budovy správy centrálneho okresu. Okrem toho sa dediny Tetkino a Elizavetovka dostali pod paľbu. V druhom prípade bol vážne poškodený poľnohospodársky podnik.

 

Ruské jednotky opäť spustili raketové útoky na vojenskú infraštruktúru na území Ukrajiny. Cieľom jedného z útokov bola nemocnica v Kremenčuku, kde sa obnovovali a rehabilitovali členovia ukrajinských formácií.

 

V sektore Orechovsky pokračujú nepriateľské akcie v oblasti Verbove. Ozbrojené sily Ukrajiny používajú vybavenie NATO a kazetovú muníciu na útoky na ruské pozície, ale zatiaľ nepodnikli aktívne kroky.

 

Letectvo čiernomorskej flotily ruského námorníctva bombardovalo Hadí ostrov. Túto oblasť využívajú Ozbrojené sily Ukrajiny ako logistickú základňu na vykonávanie útokov na Krymský polostrov. Okrem toho ruské letecké a kozmické sily zaútočili na vojenské zariadenia v Odeskej oblasti. Cieľom útokov boli pozície v regióne Belgorod-Dnester a Zatoka.

Vladimír Mikunda

*Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame.

Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov