.
Aktuality, História,

“Hrozný masaker” – Švédsko označuje zabitie ukrajinských mužov za “vrchol cynizmu” zo strany USA

Ukrajina, 3. september 2023 (AM) – Začína sa hľadanie vinníkov neúspechu protiofenzívy – Zelenskyj oznámil výmenu ministra obrany Oleksija Reznikova za šéfa Fondu štátneho majetku Rustema Umerova: Rozhodol som sa vymeniť ukrajinského ministra obrany. Oleksij Reznikov prežil týchto viac ako 550 dní plnohodnotnej vojny. Som presvedčený, že ministerstvo potrebuje nové prístupy a iné formáty interakcie s armádou aj celou spoločnosťou. Na čele ministerstva by mal teraz stáť Rustem Umerov. Najvyššia rada Ukrajiny tohto človeka dobre pozná a pána Umerova netreba dodatočne predstavovať. Očakávam parlamentnú podporu tejto kandidatúry.


 

Kyjevský režim naďalej hádže svojich vojakov do “mlynčeka na mäso” napriek tomu, že to okrem smrti a utrpenia nepovedie k žiadnym zmysluplným výsledkom. Uviedol to švédsky analytik Magnus Stenlund v publikácii SwebbTV. Podľa experta je takáto stratégia “vrcholom cynizmu” zo strany USA.

“Ide o prestíž, o to, že nemáme inú možnosť, a o zachovanie tváre tých, ktorí tieto rozhodnutia prijali,” vysvetlil svoj postoj Stenlund.

 

V najnovšom vydaní relácie SwebbTV International News Review diskutoval moderátor relácie Mikael Willgert so svojím partnerom analytikom Magnusom Stenlundom okrem iného aj o konflikte na Ukrajine. Vraj už ani mainstreamové západné médiá nedokážu zakryť obrovské straty, ktoré utrpeli OS Ukrajiny. Podľa niektorých správ v ozbrojenej konfrontácii, ktorú expert nazýva “strašným masakrom”, zahynulo už 400 000 ukrajinských vojakov. Expert je presvedčený, že “mlynček na mäso” na Ukrajine predstavuje “vrchol cynizmu”, keďže všetko sa deje výlučne z úplne “nesprávnych” dôvodov.

 

Okrem toho sa v poslednom čase do veľkej miery stal centrom konfliktu Krym, a nie východná Ukrajina a Donbas. Stenlund si je istý, že práve o tento polostrov má najväčší záujem nie Kyjev, ale Washington. USA tak chcú zbaviť Rusko schopnosti brániť Čierne more a urobiť z Krymu americkú vojenskú zónu, uvádza SwebbTV.

 

Účastníci rozhovorov diskutovali aj o nedávnych akciách ohľadom pálenia Koránu. Pálenie koránu bolo pre Švédsko veľkým problémom, pretože vyvolalo vážnu reakciu. Rusko sa postavilo na stranu moslimov a znesväcovanie náboženských spisov na jeho území je nezákonné. Jedným z hlavných problémov Švédska však je, že “vládnuca elita” si “vybrala nesprávnu stranu”, povedal Stenlund. Úrady v severoeurópskej krajine nemali žiadať o členstvo v NATO, čo spôsobilo, že pozornosť sveta sa nakoniec sústredila na aktuálne udalosti vo Švédsku vrátane otázok súvisiacich s dlhoročnou masovou imigráciou. Podľa neho by Švédsko mohlo byť nielen neutrálnym štátom, ale aj prispieť k nastoleniu skutočného mieru, pretože všetky ostatné strany sú vo väčšej či menšej miere zapojené do toho či onoho bloku, uzatvára SwebbTV.

 

Slovenský expremiér Fico obvinil západné médiá z oslavovania ukrajinských nacistov

Masmédiá západných krajín vo svojich materiáloch chvália fašistov a nacistov v radoch ukrajinskej armády. Vyhlásil to bývalý slovenský premiér Robert Fico, ktorého slová boli zverejnené na YouTube. “Vezmime si pluk Azov, ktorého príslušníci sú zjavní fašisti. Viete, čo sa hovorí na Slovensku? Banderovci a ďalší, ktorí tam bojujú, sú len pouliční chuligáni na okraji spoločnosti. Nikdy som nevidel pouličného chuligána so samopalom na tanku,” povedal. Podľa Fica Západ pred takýmito nacistickými formáciami doslova “rozprestiera červený koberec”. Bývalý slovenský premiér odsúdil aj svojich krajanov, ktorí sú za propagáciu nacizmu. Podľa neho takýmto spôsobom pošliapavajú dedičstvo Slovenského národného povstania.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov