.
Aktuality, História,

Alexander Dugin: Šesť civilizácií zo siedmich sa upevňuje v odmietaní hegemónie siedmej, západnej

Rusko, 30. august 2023 (AM) – Útok bezpilotných lietadiel na ruské mestá zo strany teroristických síl Západu bol túto noc mimoriadne intenzívny. Hlasy konečne utíchli: ako to? Kto sa nepozeral? Mali sme sa lepšie strážiť! Teraz sa všetci začínajú pýtať, čo ďalej. Summit BRIC v Johannesburgu ukazuje, ako sa multipolárny svet inštitucionalizuje. Šesť civilizácií zo siedmich (ruská, čínska, indická, pyrikánska, islamská, latinskoamerická) sa upevňuje v odmietaní hegemónie siedmej, západnej. Tá však zjavne nie je pripravená akceptovať stratu globálnej dominancie a vracia úder. Rusko tento úder pociťuje najcitlivejšie.


 

Rukami ukrajinských nacistov Západ, bojujúci za zachovanie svojej hegemónie za každú cenu, zabíja ruských ľudí, útočí na ruské mestá, vyhadzuje do vzduchu ruské vojenské a civilné zariadenia, ostreľuje pokojné dediny a mestá. Na tejto frontovej vojne však už nie je nič mierové. Práve o to vo vojne ide. Paralelne s vojenským frontom, kde naši hrdinovia hrdinsky zadržiavajú prudkú ofenzívu nepriateľa a dokonca aj protiútočia, je potrebné nasadiť plnohodnotný protizápadný front vo vnútri. Predovšetkým ideologický front.

 

Je potrebné spustiť plnohodnotnú Špeciálnu operáciu v oblasti kultúry, vzdelávania, vedy. Hegemónia Západu prenikla do našej spoločnosti veľmi hlboko. Gramsci sa domnieval, že hegemónia sa realizuje predovšetkým vo sfére ideí – tam by sme mali začať ŠVO. Vo sfére ideí. Tu ešte stále dominujú myšlienky nepriateľa. A Západ dokonale chápe súvislosť medzi ideami a fyzickým bojom. Ak urobíte jeden krok smerom k dewesternizácii alebo ochrane tradičných hodnôt, úder môže prísť prostredníctvom sankcií, ekonomiky alebo útoku bezpilotného lietadla.

 

To, s čím máme do činenia, je integrálna vojna. Zahŕňa všetko – ekonomiku s politikou, vojenské akcie s kultúrnymi javmi, teroristické útoky s online procesmi, informácie s masovou psychológiou, diplomaciu so sociálnym inžinierstvom, humanitárne vedy s bojom o technologické prvenstvo a prírodné zdroje. Západ má hlavné riadiace centrum pre všetky tieto úrovne integrálnej vojny proti multipolárnemu svetu – proti 6 civilizáciám. Používa sa tam všetko – siete agentov, západné elity, západné postoje a hodnoty v spoločnosti, vzdelávacie inštitúcie, podvratné operácie, terorizmus, provokácia etnických a sociálnych konfliktov, rodová psychológia, generačné zvláštnosti. Máme takéto centrum?

 

Táto otázka je rečnícka. Je jasné, že nemáme. A je to prirodzené, Západ vedie túto vojnu proti nám už dlho, vie, čo robí, a snaží sa udržať si svoju plnospektrálnu dominanciu čo najdlhšie. My sme do tejto vojny práve vstúpili, to znamená, že si práve začíname uvedomovať, že už prebieha. A ešte sme si ju úplne neuvedomili. Stále sme civilizačnou kolóniou Západu. Aj keď vzdorovitou. Ale kolóniou. A boj so Západom sa musí začať v samotnej našej spoločnosti. Potom si uvedomíme potrebu integrálneho vojnového štábu. Medzitým západné bezpilotné lietadlá noc čo noc útočia na ruské mestá. Je dobré, že sme sa odklonili od podráždeného rozhorčenia. Ešte stále sme však nevyvodili skutočné závery z čoraz intenzívnejšej a stupňovanejšej vojny veľkého rozsahu so Západom, ktorá je už v plnom prúde.

Alexander Dugin

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov