Nová raketa krátkeho doletu pre blízky, rýchly únikový let PBA-MA2
Aktuality, Letectvo, Pozemná technika,

Video: V Rusku odštartoval najväčší vojenský veľtrh Armáda 2023

Zástupcovia podnikov obranného priemyslu predviedli šéfom vojenského rezortu vývoj leteckých motorov pre bezpilotné lietadlá rôznych tried, perspektívne letecké zbrane, ako aj najnovšie lietadlá a vrtuľníky Vzdušných a kozmických síl.


“Medzi cenou výrobku a efektívnosťou jeho použitia musí byť rozumný pomer – niektoré z prezentovaných vzoriek zbraní by sa mali lepšie orientovať. Moderné prostriedky porážky musia byť kontrolovateľné, so zvýšenou ochranou proti rušeniu,” zdôraznil minister Šojgu po inšpekcii.

 

 

Okrem toho sa minister Šojgu na letisku Kubinka oboznámil s expozíciou moderných vzoriek lietadiel. Ministrovi predviedli aj modernizovaný útočný vrtuľník Mi-28NM a modernizovaný prieskumný a útočný vrtuľník Ka-52M s riadenými strelami Vichr-1 a najnovšími riadenými strelami vzduch-země Izdelije-305. Predstavená bol a aj letecká strela RVV-MD. Šojgu sa oboznámil aj s prácou mobilného leteckého opravárenského komplexu, ktorý môže byť rozmiestnený na stálych základniach leteckých jednotiek a na operačných letiskách a môže okrem iného zabezpečovať opravy leteckých motorov.

 

 

 

“Potenciálny nepriateľ… to znamená skutočného, prakticky, nepriateľa, treba poznať od pohľadu. S pomocou ministerstva obrany sa s týmto vybavením zoznamujeme. Hľadáme najzaujímavejšie technické riešenia, ktoré nám umožnia zdokonaliť našu vlastnú techniku,” povedal v štúdiu Zvezda na fóre Armáda-2023 Sergej Abdulov, hlavný konštruktér konštrukčnej kancelárie špeciálnych strojov. Konštruktér zdôraznil, že špecialisti pri zdokonaľovaní techniky počúvajú účastníkov Špeciálnej konštrukčnej kancelárie – ženisti majú za úlohu najmä zvýšiť ochranu techniky a modernizovať bezpilotné lietadlá.

 

 

“Široko propagované západné vybavenie sa v reálnych podmienkach ukázalo ako veľmi nedokonalé” Uviedol to Sergej Šojgu pred hosťami fóra Armáda-2023.

“Môžete sa o tom presvedčiť pri skúmaní expozície trofejných zbraní. Ruský obranno-priemyselný komplex sa nielen rýchlo prispôsobil práci v podmienkach silného sankčného tlaku, ale v niektorých oblastiach aj niekoľkonásobne zvýšil svoje kapacity,” zdôraznil šéf ruského rezortu obrany.

 

 

Výzbroj pre Tigra – obrnené vozidlá so zvýšenou ochranou boli predstavené na fóre. Môžu sa používať na stráženie konvojov, vykonávanie prieskumu a krytie miest rozmiestnenia vojsk. Kolesová húfnica Malva prvýkrát predviedla vertikálne delostrelecké zbrane. Samohybné  delo kalibru 152 mm sa už dostalo do sériovej výroby.

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov