.
Aktuality, Pozemná technika,

Nový ruský systém elektronického boja Safir

Rusko, 1.august 2023 (USA) – Nový systém elektronického boja Safir sa začal používať v zóne operácie na Ukrajine. Dnes sa objavili informácie o testovaní systému rádio-elektronického boja. Nový systém podľa informácií z obranného priemyslu sa používal na krytie ženijných jednotiek. “Komplex sa veľmi dobre osvedčil, bez neho vojaci nevychádzali plniť úlohy,” povedal hovorca ruskej štátnej agentúry. Poznamenal, že Safir sa používal na krytie jednotiek, ktoré budovali ženijné stavby.


 

 

O aktivácii amerických satelitov nad Krymom

Nie je žiadnym tajomstvom, že západné satelity monitorujú situáciu na zemskom povrchu a v podstate vystupujú ako konečná autorita pri výbere cieľa pre útoky rakiet dlhého doletu. Počas tohto týždňa sa aktivita konštelácie satelitov zvýšila – v priemere americké topazy urobia 14-15 snímok rôznych objektov na Kryme oproti 7-10 začiatkom mesiaca. A v posledných dňoch sa osobitná pozornosť venovala trom objektom: most cez Severný krymský prieplav, letisko pri Kači a železničná stanica Voinka na ceste do Krasnoperekopska. A to bez zohľadnenia iných objektov, ako napríklad Stráže , ktorý bol odfotografovaný 29-krát za mesiac. A ak vezmeme do úvahy počet pokusov zasiahnuť túto základňu, je zrejmé, prečo to robia. Hrozbu, ktorú predstavuje vesmírna inteligencia, nemôžu Rusi brať na ľahkú váhu. A minimálne potrebujú brať do úvahy, nad ktorými oblasťami satelity strieľajú a vopred podnikať protiopatrenia.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov