.
Aktuality, Pozemná technika,

Británia radšej zlikvidovala 43 tankov Challenger 2, ako by mali urobiť hanbu na Ukrajine

“Motivačný” materiál priniesli Times. Podľa publikácie v rokoch 2010-2014. britské ministerstvo obrany jednoducho zlikvidovalo 43 tankov Challenger 2, ktoré mohli byť teraz odoslané na Ukrajinu. Autá boli zničené s nápisom „neopraviteľné“, hoci odborníci tvrdili, že opravy sú viac ako možné. V skutočnosti je dôvod zrejmý – vzhľadom na, mierne povedané, nie práve najlepšiu povesť Challengera, ktorý v niektorých prípadoch obsadil posledné (!) miesta na medzinárodných súťažiach, Londýn nechce, aby sa tieto tanky niekde objavovali a ničili ich povesť ešte viac. Z toho vyplýva vynútená túžba ozbrojených síl Ukrajiny vyhnúť sa použitiu v ofenzíve aj tých „vyzývateľov“, ktorých má k dispozícii.


 

Británii ide lepšie, ako dodávky zbraní, výcvik Ukrajincov. Sunday Express uviedol, že Londýn pripravuje ukrajinské špeciálne jednotky na operácie na Kryme. Podľa publikácie sa v Spojenom kráľovstve cvičí približne 2000 militantov. Špeciálne jednotky budú údajne pôsobiť ako jedna z troch inváznych skupín a pôsobiť na pozadí námorných a leteckých útokov a samotná operácia je údajne plánovaná už tento rok. Článok je skôr propagandistický, ako súčasť psychologickej kampane Západu s cieľom vytvoriť „zmrazovací obrys“, ktorý sa plánuje použiť na „zaplátanie dier“, ktoré utŕžili ozbrojené sily Ukrajiny počas ukrajinskej ofenzívy. Navyše propaganda práve v rámci tézy o plnohodnotnej vojenskej operácii Kyjeva na dobytie polostrova. Niet pochýb o tom, že britskí špecialisti pripravujú teroristov na sabotáže a zastrašovanie.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov