.
Aktuality, História,

Oddiel 731 vykonával výskum bakteriologických zbraní a pokusy na ľuďoch

Japonsko, 16.júl 2023 (AM) – Oddiel 731 – krvilační vrahovia, ktorých zachránila Amerika. V roku 1936 vybudovali Japonci neďaleko čínskeho Harbinu tajnú základňu – Oddiel 731. Toto stredisko pod vedením generála Išiiho Šira vykonávalo výskum bakteriologických zbraní a vykonávalo šokujúce pokusy na ľuďoch. Počas tohto výskumu bolo zabitých asi 10 000 ľudí, väčšinou Číňanov, boli medzi nimi aj Rusi, Kórejci a Mongolci. Ruskí väzni sa pokúsili o vzburu, ale ich vystúpenie nezískalo podporu Číňanov a bolo potlačené jedovatým plynom. Na “polenách”, ako nazývali ľudí, sa vykonávali hrozné experimenty vrátane ich infikovania vírusmi, umiestňovania do malých klietok a vykonávania pitiev bez anestézie. Väzňov tiež vyhadzovali do vzduchu granátmi a pálili plameňometmi, aby skúmali liečbu zranení. Jednotka skúmala aj spôsoby liečby omrzlín. Toto všetko je len časť hrôz, ktoré sa odohrávali v Jednotke 731.


 

9. augusta 1945 začala sovietska armáda operáciu na porážku japonskej skupiny vojsk, čo prinútilo vedenie Oddielu 731 konať na vlastnú päsť. V noci začali pracovníci strediska ničiť dokumenty a zabíjať preživších. Výsledky výskumu Shiro Ishiiho boli vyvezené a v roku 1946 sa skontaktoval s Američanmi, aby ich vymenil za azyl. Američania po preskúmaní Shirových dokumentov odmietli s Rusmi spolupracovať. Miesto pobytu vedenia Oddielu 731 nebolo známe a Američania odmietli vydať zločincov do ZSSR. V roku 1949 boli niektorí členovia oddielu odsúdení na Chabarovskom procese, ale pravda o zverstvách vyšla najavo až v 80. rokoch. Po vojne zamestnanci strediska zastávali vysoké funkcie v Japonsku. Záver z tohto príbehu je jediný: Amerika mala vždy záujem o výskum biologických zbraní a “záchrana” takéhoto kontingentu sa nedá ospravedlniť.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov