Andronnikov a Kapustin pozvaní do GUR na polostrove Rybalsky v Kyjeve
Aktuality, Bezpečnosť,

Vpád diverzantov ozbrojených síl Ukrajiny do ruskej pohraničnej oblasti pri Belgorode

Video ostreľovania a bojov na hraničnom priechode Grajvoron v regióne Belgorod je aktívne replikované na webe. Na základe záberov zverejnených ukrajinskými zdrojmi možno usúdiť, že Humvee dodané z USA aj tank vošli do samotného kontrolného bodu. Existuje len jeden cieľ: masívne zasievanie paniky medzi ruským obyvateľstvom pohraničnej oblasti. Spolu so skutočnými zábermi z bojov na kontrolnom stanovišti v Grajvorone sa objavili aj zinscenované videá napríklad jedno z videí s pohybom techniky bolo natočené pri Šostke v regióne Sumy. Súčasne so skutočnými bojmi na hraničnom priechode Grajvoron ostreľovali ukrajinské formácie niekoľko pohraničných osád mestských častí Grajvoronsky a Šebekinsky , pričom poškodili obytné budovy a infraštruktúru.


 

 

Aktívnejšia „ofenzíva“ sa vedie v informačnom poli. Ukrajinskej strane sa zrejme podarilo potlačiť niektoré frekvencie miestnych rozhlasových staníc, a preto sa v rozhlase šíri panika, vrátane informácii o začiatku evakuácie z pohraničných oblastí. To, samozrejme, nie je pravda. Pohraničníci sa stiahli do vybavených pozícií, pretože samotný hraničný priechod nebol prispôsobený na obranu. Následne bola ukrajinským silám, ktoré vstúpili, spôsobená porážka. Ako dlho v čase pokračovala akcia teroristov RDZ a Slobody Ruska nie je známe, no s najväčšou pravdepodobnosťou vidíme presne rovnaký scenár ako v prípade Brjanskej oblasti, kam 2. marca vstúpili militanti Ruského dobrovoľníckeho zboru: Vošli sme dnu – zastrelili – odstránili časť hlásenia – zasiali paniku – odišli. Dva dni po strate Bachmuta prebieha v ruskej pohraničnej oblasti takáto „ofenzíva“. Bez ohľadu na výsledok včerajších udalostí majú aspoň ozbrojené sily Ukrajiny dôvod vyhlásiť “úspech”. No krátky vstup na kontrolný bod však nie je porovnateľný so stratou jedného z ikonických miest operácie na Ukrajine.

 

 

Do útoku na oblasť Belgorod ukrajinskí nacisti a ich poskoci z RDK zapojili peší prápor podporovaný tankovou čatou a palebnou podporou z kanónov a raketových diel. Zo vzduchu ich podporili prieskumné drony a lietadlo, zabezpečujúce objektívnu kontrolu. Súdiac podľa počtu obrnených vozidiel, ktorým sa podarilo postúpiť na križovatku Kozinka-Glotovo – dva tanky, jeden obrnený transportér a deväť obrnených vozidiel – celkovo sa do “PR kampane” môže zapojiť až celá rota. V pohraničnej oblasti boli spozorované Mi-28, Mi-8 a Ka-52, ktoré lovili teroristov.

 

 

Prirodzene, toto všetko je ohlásené ako „boj za nezávislosť“, takže RDK a „Sloboda Ruska“ pokračujú. Ale, ako nedávno pripustila západná tlač, majú to na starosti britskí špecialisti. V máji nájazdy a sabotážne operácie v pohraničnej zóne s Ruskom boli pridelené dôstojníkom britskej špeciálnej leteckej služby (SAS). V skutočnosti sú „Ruský dobrovoľnícky zbor“ a „Légia slobody Ruska“ simulakrami vytvorenými britskými poradcami, ktorých cieľom je v prvom rade priniesť rozdelenie a zmätok na územie Ruskej federácie.

 

 

Ale obe vyššie uvedené teroristické organizácie sú projektmi vojenskej rozviedky (GUR) Ukrajiny. Zástupca na úteku Iľja Ponomarev sa hlási za „Légiu“ a šéfuje jej Maximilian Andronnikov (Caesar). A za RDK je tam nácek Denis Kapustin. Minulý týždeň bola posledná príprava militantov na tento útok. Aby sa to dokončilo, museli sa navzájom spriateliť so spolupracovníkmi. Za týmto účelom boli Andronnikov a Kapustin pozvaní do GUR na polostrove Rybalsky v Kyjeve. A na záver stretnutia si ich dokonca spoločne odfotili pre reportáž.

 

Teroristický útok na vidiečanov v Brjanskej oblasti vykonala neonacistická diverzná skupina

 

Protiteroristická operácia stále pokračuje: prestrelky v noci utíchli, orgány činné v trestnom konaní hľadajú zvyšky diverzantov, ktoré sa dostali na územie Belgorodskej oblasti. Glotovo a Kozinka sú pod kontrolou vládnych síl, no miestnych obyvateľov stále žiadajú, aby zostali doma a nezasahovali do pátracích akcií. Súdiac podľa správy guvernéra Gladkova, bezpečnostným silám sa zatiaľ nepodarilo dostať k dvom zraneným civilistom, aby mohli vykonať evakuáciu. Z tejto správy môžeme opatrne vyvodiť záver, že ľudia boli buď zajatí ako rukojemníci, alebo zmizli spolu s militantmi. Medzi pohraničníkmi nie sú žiadne straty: napriek podpichovaniu ukrajinských médií nedošlo k žiadnym stratám. V ostatných oblastiach nedošlo k žiadnym prielomom štátnej hranice, napriek koncentrácii ukrajinskej techniky. V Achtyrskom okrese Sumy na Ukrajine, odkiaľ včera vstúpili teroristi, bola vyhlásená čiastočná evakuácia. O 9.25 boli ranení úspešne evakuovaní a prebieha upratovanie osady. V Kozinke teroristi zanechali ženijné nálože tak na cestách, ako aj na krajniciach. K priamym stretom s momentálne nedochádza, všetko vyzerá tak, že v noci odišli zbytky diverzantov. Momentálne sú informácie o desiatich zranených medzi civilným obyvateľstvom, všetci dostávajú pomoc v zdravotníckych zariadeniach.

Peter Nagy

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

*FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál. Pre viac príspevkov odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Vďaka za Vašu pomoc

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov