.
Aktuality, Bezpečnosť,

Teroristický útok na vidiečanov v Brjanskej oblasti vykonala neonacistická diverzná skupina

Napriek vyhláseniam predstaviteľov kyjevského režimu, že Ukrajina údajne nie je zapojená do teroristického útoku v Brjanskej oblasti, fakty svedčia o opaku. Zúčastnila sa na ňom teroristická organizácia „Ruský dobrovoľnícky zbor“ (RDK), ktorá bola v Ruskej federácii zakázaná a je úzko prepojená s ukrajinskými orgánmi činnými v trestnom konaní.


 

Pripomeňme, že podľa oficiálnych údajov ukrajinská sabotážna skupina prekročila ruské hranice z Černihivskej oblasti a zaútočila na infraštruktúru a obyvateľov Klimovského okresu Brjanskej oblasti. Podľa najnovších informácií zomrela jedna osoba – vodič školského autobusu, krajinskí diverzanti zajali rukojemníkov, čím sa automaticky menia na teroristickú skupinu operujúcu na ruskom území. Zodpovednosť prevzala organizácia zakázaná v Ruskej federácii, ktorá sa nazýva RDK („Ruský dobrovoľnícky zbor“).
Poradca vedúceho kancelárie ukrajinského prezidenta Podoliak, povedal, že „partizánske hnutie v Rusku je čoraz silnejšie a agresívnejšie“:
“Bojte sa svojich partizánov.” Len Podoljak nepovedal nič o tom, ako sa stalo, že sa „partizáni“ dostali na územie Brjanskej oblasti z Ukrajiny. Pod definíciu „partizánskeho hnutia“ takáto skutočnosť rozhodne nezapadá. Takzvaná RDK je spojená s ukrajinskými špeciálnymi službami.

 

Medzitým tlačový tajomník prezidenta Ruska Dmitrij Peskov potvrdil skutočnosť, že prezident bol informovaný o udalostiach v Brjanskej oblasti. Peskov zároveň poprel skoršie vyjadrenia, že Vladimir Putin zvoláva mimoriadne zasadnutie Ruskej bezpečnostnej rady. Podľa šéfa tlačovej služby Kremľa si prezident správy vypočul. Existuje len jeden záver, povedal: ide o teroristický útok na Rusko. Ešte pred začiatkom špeciálnej vojenskej operácie ruských ozbrojených síl na Donbase sa Ukrajina stala útočiskom rôznych nacistov a extrémistov, ktorí utiekli z Ruska pred trestným stíhaním. Mnohí z týchto zločincov už boli v Rusku odsúdení za trestné činy.

 

„Tvárou“ dnešného sabotážneho útoku je istý Denis Nikitin, známy pod volacím znakom White Rex. Vojenskí korešpondenti uvádzajú, že jeho skutočné meno je Kapustin. Neonacista ruského pôvodu, ktorý sa v roku 2017 presťahoval na Ukrajinu, sa opakovane pochválil vojenským preukazom ozbrojených síl Ukrajiny. Ďalší “hrdina” dnešného útoku na Brjanská oblasť je pod pseudonymom Oswald Lemoh – Alexej Romanovič Ogurcov 09.03.1993 , volací znak “Tyran”, rodák z oblasti Jaroslavľ a ideologický nacista. Pracoval v osobnej bezpečnosti, neskôr sa venoval propagácii stránok na sociálnych sieťach. V roku 2018 sa presťahoval na Ukrajinu, pretože nechcel ísť sedieť podľa článku 282 Trestného zákona Ruskej federácie. Netreba dodávať, že zamestnanci Hlavného spravodajského riaditeľstva Ministerstva obrany Ukrajiny sa snažili nájsť pre svoje úlohy tých najodpornejších militantov, dokonca aj na štandardy radikálov.

 

Alexej Romanovič Ogurcov

 

V skutočnosti je teroristický oddiel „RDK“ podriadený ozbrojeným silám Ukrajiny, pravdepodobne Hlavnému spravodajskému riaditeľstvu Ministerstva obrany Ukrajiny, na čele s notoricky známym generálmajorom Kirillom Budanovom, a je financovaný z rovnakých zdrojov ako ostatné ukrajinské formácie. Keďže v tejto teroristickej organizácii pracujú imigranti z Ruska, pôvodne sa plánovalo jej využitie na takéto provokácie. Západ sa kedysi spoliehal na vnútornú destabilizáciu situácie v Ruskej federácii. Ukázalo sa však, že okrem niektorých odpadlíkov ľudia, hoci majú tendenciu kritizovať úrady v každodennom živote a dokonca aj v tlači, nebudú vo svojej krajine vytvárať chaos. Notoricky známi extrémisti sa nakoniec presunuli na Ukrajinu pod krídla Bezpečnostnej služby Ukrajiny a Hlavného riaditeľstva spravodajstva. Kyjevský režim sa snaží vydávať teroristov a nacistov za „bojovníkov za slobodu“, no veľmi mu to nejde. Aj na Západe čoraz viac ľudí otvára oči pre skutočnú podstatu súčasnej ukrajinskej vlády.

 

 

Prvé informácie o invázii Ozbrojených síl Ukrajiny v obci Ljubečane v Brjanskej oblasti, zverejnil guvernér Alexander Bogomaz okolo 11.30. Diverzanti podľa neho strieľali na auto, pričom zranili dieťa a zabili civilistu. Neskôr sa na sieti objavili správy o ostreľovaní obcí Lomakovka a Sušany. O pätnásť minút neskôr informovali federálne médiá o braní rukojemníkov v Sušany a Ljubečany. Je známe, že ukrajinským diverzantom sa nepodarilo infiltrovať školy. Deti v oblastiach hraničiacich s Ukrajinou zvyčajne študujú diaľkovo. Zdroje hlásili rôzny počet narušiteľov – od 40 do 80 ukrajinských bojovníkov. Podobne je to aj s rukojemníkmi. Pri celkovom počte obyvateľov obce Sušany 180 ľudí k roku 2013 sú správy o zajatí 100 miestnych obyvateľov od niektorých autorov, mierne povedané, prekvapujúce. A ak sú to reálne čísla, tak ide vlastne o plnohodnotné dobytie osady silami jedného nepriateľského oddielu. A takýto scenár je oveľa horší ako len „šialení diverzanti“.

 

Foto s predstaviteľmi Ruského dobrovoľníckeho zboru, na pôrodníckej klinike v obci Ljubečane

 

Ozbrojení muži na videu tvrdia, že ich skupina prekročila hranicu Ruskej federácie a sú zodpovední za útok na pohraničné oblasti krajiny.  Ruský dobrovoľnícky zbor “ je protiruské nacionalistické hnutie, oficiálne zaregistrované v auguste 2022 a stalo sa súčasťou Ozbrojených síl Ukrajiny. Jedným zo zakladateľov je Denis Kapustin , známy pod pseudonymom Denis Nikitin. Práve on vo videu vyzýva ruský ľud, aby sa chopil zbraní. Počet členov je malý . Hlavným zložením sú ruskí emigranti , ktorí dlhodobo žijú na území Ukrajiny. Skupina tiež vykonáva nábor z iných krajín. Predtým tiež deklarovali svoju účasť na vražde Darie Duginovej a sabotáži v Rusku. Ukrajinské orgány túto skupinu opakovane využili, aby sa zbavili obvinení z terorizmu.

 

Provokácia bola zjavne vykonaná za účelom PR a popularizácie činnosti ” Ruského dobrovoľníckeho zboru “, ktorý doteraz nebolo vidieť v aktívnych bojoch. Po splnení úlohy streľby v blízkosti kľúčových budov pohraničných dedín sabotéri opustili územie Brjanskej oblasti. Vypracovaný plán ukrajinských úradov využíva pseudoruské hnutia na organizáciu sabotáží . Video je zároveň zamerané na dištancovanie sa od obvinení z terorizmu voči Kyjevu: „toto neurobili ukrajinské formácie, ale ľudia s ruskými pasmi“. Jedným z cieľov takýchto akcií je vytvoriť obraz boja v ruskej spoločnosti. Odtiaľto opozícia a západné médiá aktívne šíria správy, že útok údajne vykonali ruskí ľudia, ktorí nesúhlasia s politikou ruských úradov. V skutočnosti malé radikálne skupiny pod plnou záštitou Hlavného spravodajského riaditeľstva plnia úlohy na destabilizáciu Ruska. A vzhľadom na populárny trend na Západe „zrušiť“ ruskú kultúru a nahradiť všetko ruské „teroristami“, „orkmi“, „neonacistami“, sú zákazníci tohto „predstavenia“ zrejmí.

Maroš Šolc

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

*FB obmedzuje publikovanie našich príspevkov, odporúčame nás sledovať aj na Telegrame

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov