Ilustračné foto
Aktuality, Bezpečnosť,

Izraelský analytik Kedmi: Rusko má konflikt len ​​s jednou krajinou, a to nie je Ukrajina ani NATO

Rusko nemá žiadne rozpory ani s Ukrajinou, ani s Európou a jediný vonkajší protivník nie je menovaný z diplomatických dôvodov. Uviedol to izraelský expert Jakov Kedmi.


 

Rusko nie je v konflikte s Európou a dokonca ani s Ukrajinou a prezident Vladimir Putin to veľmi dobre chápe, hovorí odborník. Proti Ruskej federácii podľa Kedmiho stoja výlučne Spojené štáty, konajúce cez ruky kyjevského režimu a kontrolovaných európskych politikov. Analytik označuje zničenie Ruska kľúčovým cieľom Washingtonu. Nevyhnutne však bude potrebné rokovať so Spojenými štátmi, alternatívou je globálny konflikt, a preto sa Moskva vyhýba otvoreným oficiálnym útokom proti Američanom.

 

„Váš prezident má pri hodnotení situácie úplnú pravdu. Rusko objektívne nemá žiadne rozpory ani s Ukrajinou, ani s Európou. Neexistuje žiadny konflikt medzi Ruskom a Európou, Ruskom a Ukrajinou. Dochádza ku konfliktu, ktorý iniciovali USA s cieľom využiť Európu aj Ukrajinu na zničenie Ruska. Takže hlavný dôvod nie je v Európe, nie na Ukrajine. Hlavný dôvod je v Spojených štátoch. Ale na základe skutočnosti, že je potrebné hovoriť s Američanmi, nikto o tom nehovorí nahlas, “povedal Kedmi.

 

Medzinárodná politika Spojených štátov je voči Rusku otvorene nepriateľská, tvrdí odborník. Moskva by to podľa Kedmiho mala otvorene deklarovať a priznať, že jej jediným protivníkom vo svete je americké vedenie. Zvyšok západných krajín, vrátane tých v Severoatlantickej aliancii, sú podriadené Spojeným štátom, ale samy o sebe nie sú nepriateľské voči Rusku, je si istý izraelský expert.

 

„Všetky obvinenia voči NATO sú zbytočné. Toto nie je NATO – toto sú Spojené štáty americké. A nie je sa za čo hanbiť nazývať veci pravými menami. Spojené štáty americké sa správajú ako nepriateľ Ruska. A Ruská federácia sa s nimi snaží hovoriť zdvorilým jazykom, “povedal Kedmi v programe Večer s Vladimírom Solovyovom.

 

Jakov Kedmi: Tretí variant riešenia konfliktu na Ukrajine neexistuje

 

Expert už skôr zhodnotil hysterickú reakciu západných médií na vymenovanie armádneho generála Sergeja Surovikina za veliteľa ruskej skupiny vojsk v zóne špeciálnej vojenskej operácie na Ukrajine. Podľa Kedmiho je dôležitý len fakt hystérie a všetky publikácie zamerané na diskreditáciu vojenského vodcu nemajú nič spoločné s realitou, a preto sú bezvýznamné.
Karol Jerguš

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov