Sergej Naryškin
Aktuality, Bezpečnosť,

Čo si myslí o čiastočnej mobilizácii šéf ruskej zahraničnej rozviedky Naryškin

Rusko bude opäť brániť právo na slobodný a suverénny rozvoj, spoľahlivo chrániť a zabezpečovať svoje hranice, povedal v súvislosti s vyhlásenou čiastočnou mobilizáciou riaditeľ Zahraničnej spravodajskej služby Ruskej federácie, predseda Ruskej historickej spoločnosti (RIO) Sergej Naryškin.


 

Ruský prezident Vladimir Putin sa v stredu prihovoril Rusom o situácii na Donbase a priebehu špeciálnej operácie. Uviedol, že Rusko podporí rozhodnutia referend v regiónoch DĽR , LĽR , Záporožie a Cherson a ohlásil čiastočnú mobilizáciu v Ruskej federácii, pričom to označil za rozhodnutie plne adekvátne súčasným hrozbám.

 

“Naši ľudia sa vždy dobrovoľne postavili na obranu vlasti, porazili svojich najhrozivejších nepriateľov. Sme si istí, že dnes, v ďalšej etape dejín, Rusko bude opäť brániť svoje právo na slobodný a suverénny rozvoj, spoľahlivo chrániť a zabezpečiť svoje hranice,“ povedal Naryškin.

 

Pokiaľ ide o blížiace sa referendá o pripojení k Rusku v dňoch 23. – 27. septembra v Doneckej a Luhanskej ľudovej republike, ako aj v Záporožskej a Chersonskej oblasti, „priamy prejav vôle občanov bol po stáročia uznávaný ako najvyššia forma demokracie, skutočné stelesnenie myšlienky ľudovej suverenity,“ poznamenal Naryškin.

 

“A sme si istí, že obyvatelia ľudových republík Donbasu, ako aj obyvatelia historického Novoruska plne chápu dôležitosť tohto prejavu vôle, váhu jeho výsledkov,” dodal.

 

Podľa Naryškina “mnohé generácie ľudí, ktorí žili na tejto zemi, si uvedomovali, že sú súčasťou veľkého Ruska – veľkej krajiny, ktorá založila Doneck a Luhansk , Melitopol a Cherson.”
“Posledných tridsať rokov pod nadvládou kyjevského režimu tento názor nezmenili, ale sa len utvrdili v presvedčení, že osud Donbasu a Novoruska sa netýka nikoho iného ako Ruska. Osem a pol roka, za nepretržitého bombardovania Kyjevom, obyvatelia Donbasu obhajovali svoje právo hovoriť po rusky, ctiť si našich spoločných predkov a spoločnú históriu a napokon aj právo zjednotiť sa s mnohonárodným ľudom Ruska,“ povedal.

 

„Akútnosť súčasného momentu je, samozrejme, daná agresívnym a cynickým postojom totalitno-liberálnych režimov Západu, v ktorých rukách je dnes Ukrajina ako hračka slabej vôle,“ dodal Naryškin.
Podľa neho „udalosti posledných mesiacov túto otázku mimoriadne objasnili: bez ohľadu na kolosálne straty medzi ukrajinským vojenským personálom, v rozpore so zdravou politickou logikou, bude Kyjev pokračovať v plnení rozkazov z Washingtonu a Bruselu , bude konflikt naťahovať. nevyhýbať sa ani odpornej teroristickej taktike, ani „trestným“ útokom proti civilistom, ani otvoreným klamstvám na medzinárodnej scéne.“

 

Dejiny učia, že túžba po ovládnutí sveta, ktorú teraz demonštrujú Spojené štáty a ich satelity, skolabuje len vtedy, keď narazí na vážne, organizované odmietnutie, zdôraznil Naryškin.

 

“Na zabezpečenie suverenity, bezpečnosti a územnej celistvosti Ruska, na ochranu miliónov našich krajanov v regiónoch Donbasu, Záporožia a Chersonu stačí skutočná ochota brániť našu rodnú zem, odhodlanie postaviť sa za ňu až do konca,” dodal Naryškin.

 

Verejné komory DĽR a LĽR sa 19. septembra obrátili na hlavy republík Denisa Pušilina a Leonida Pasečnika s iniciatívou okamžitého usporiadania referenda o pripojení k Rusku. Nasledujúci deň orgány DĽR a LĽR oznámili, že referendum sa bude konať od 23. do 27. septembra.

 

Dobrá vôľa oceľovej päste. Doba je taká, že to už nemôže byť ťažšie

 

20. septembra správy regiónov Cherson a Záporožie oznámili plány usporiadať referendá v rovnakých dátumoch. Ako zdôraznili predstavitelia regiónov, pripojenie k Rusku by zabezpečilo ich územia a obnovilo historickú spravodlivosť. Podľa ich názoru je toto rozhodnutie mimoriadne potrebné v kontexte neustálych teroristických činov zo strany nacionalistických orgánov Ukrajiny a členov NATO , ktorí dodávajú zbrane na zabíjanie civilistov.
Karol Jerguš

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov